Zo haal je het maximale uit een lang weekend Tirol!

Yep, het was weer zo ver! Er stond een heel fijn persreisje op de planning en deze keer mocht ik naar de sneeuw, namelijk naar Kirchberg in Tirol. Zoover nodigde me uit om mee te gaan snowboarden en om de Oostenrijkse keuken te proeven. Jahoor jongens, prí-ma plan.

En zo stond ik donderdag 15 december om half 6 in de ochtend op Schiphol, ontmoette ik een gezellige groep mensen, en stapten we met z’n allen in het vliegtuig naar Tirol. Om 13:00 uur zat ik op 2000 meter hoogte, in de sneeuw aan de schweinenbraten mit sauerkraut en trapten we na een sneeuwwandeling het weekend af met een mok warme chocolademelk. In de stralende zon. Voor iemand (ik dus) die geen ster is in snowboarden beloofde dit nu al een paar heerlijke dagen te worden. Wat ik allemaal voor lekkers heb gegeten lees je aanstaande vrijdag in mijn ‘Foodie in’ artikel, maar ik ga je eerst laten zien hoe je 4 dagen Kirchberg zo optimaal mogelijk kunt benutten door de leukste activiteiten met je te delen.

IMG 7389

Sneeuw?

Het spreekt voor zich dat als je op vakantie gaat naar een plek als Kirchberg, je dat voornamelijk doet om te skiën of snowboarden en als je net als ons halverwege december die kant op vliegt, bestaat de kans dat er geen sneeuw ligt. Gelukkig beschikt Kirchberg over voldoende sneeuwkanonnen én doen ze aan ‘snow-farming’ (sneeuw van de vorige winter opslaan) waardoor de 463km aan pistes er tijdens het wintersportseizoen altijd prachtig bij zullen liggen. Zo ook voor ons en na het huren van de nodige spullen zochten we onze ski- en snowboardleraren op waarmee we in de lift naar boven stapten. En zo fijn, ik had een Nederlandse snowboardleraar, Martin, en aangezien ik de enige boarder was kreeg ik ook nog eens privé les. Eenmaal boven gingen alle klasjes hun eigen weg want ook de betere skiërs onder ons kregen les, wat meer op techniek gericht.

Leuk joh, snowboarden

Goed, board vastklikken en staan. Het was even wennen maar ik had het gevoel al snel weer terug. Langzaam ben ik achter Martin aan geroetsjt om weer even bekend te raken met het glijden van zo’n berg af. Oké oké, dit wil wel en dat ziet ook Martin dus al snel komen de eerste aanwijzingen. Na afdaling nummer twee wordt het serious business en krijg ik vooral te horen dat ik in mijn bochten moet ‘wijzen wijzen wijzen’. Oké Martin, gaan we doen. En mijn bochtjes gaan zowaar steeds beter. Ik heb drie afdalingen gedaan en het is al bijna 12 uur, tijd voor lunch, dus we laten het hierbij voor vandaag.

FI2

’s Middags had ik wat anders op het programma staan maar de volgende ochtend had ik weer les van Martin. We gingen verder op het niveautje ‘wijzen wijzen wijzen’ en zo nu en dan maakte ik best een paar mooie bochten achter elkaar. Zo nu en dan een valpartij was inmiddels ook redelijk normaal geworden. Martin zei dan dat ik niet genoeg de goede kant op wees. Martin had gelijk. Tijd om te lunchen.

Na de lunch bij berghut ‘Steinberg Kogel’, overigens with a hell of a view (!), kwam het leukste gedeelte van deze trip. Ik moest immers weer naar beneden en dat ging enkel en alleen, via een ZWARTE piste. Wat jongens? Zwart?! Blauw toch? Het was toch een pittige, blauwe piste? Goed, je begrijpt; verzuurde bovenbenen van het roetsjen en stiekem voelde ik de tranen in mijn ogen branden want ik vond het helemaal niet zo leuk meer. Hulde aan Martin die mij met geduld naar beneden heeft weten te loodsen en ook al heb ik hier en daar nog een bochtje gemaakt, ik was héél blij dat ik beneden was.

IMG 3372

Voor mij was het tijd om heerlijk naar het hotel te gaan om even te ontspannen. Een SPA was aanwezig maar aangezien ik een bad in mijn badkamer had zitten, heb ik daar gebruik van gemaakt. Twee uur had ik de tijd, want de volgende activiteit stond gepland. Eentje die je absoluut moet doen als je in Kirchberg bent; nachtrodelen. Het is hysterisch. En al helemaal als je met een groep bent want er ontstaat vanzelf een competitie. Een dikke aanrader!

IMG 3442

En er is meer..

Nu kun je in 4 dagen tijd de piste op wanneer je maar wil. Dus als je een fervent skiër of snowboarder bent, dan zul je waarschijnlijk nergens anders te vinden zijn. Mocht je er behoefte aan hebben om meer te zien dan pistes, berghutten en après ski barren, dan is er in Kirchberg en omgeving genoeg te doen. Zo ben ik op vrijdagmiddag bij (de prijswinnende) schnapsfabriek ‘Erber’ in Brixen im Thale geweest. Hier kun je op aanvraag een gratis rondleiding door de fabriek krijgen én je mag verschillende schnaps proeven. Er zit uiteraard ook een winkel aan vast dus na de proeverij kun je je slag slaan.

IMG 3230

IMG 3272

IMG 3320

Ben je niet van het skiën of snowboarden of heb je gewoon een (half) dagje zin in wat anders, dan kun je ook prachtige (sneeuwschoen)wandelingen maken, langlaufen of gaan ijsklimmen. Waar ik niets van heb gezien maar wat me erg tof lijkt is de Alpine Igloo Village. Hier staan dus iglo’s waar je bijvoorbeeld kunt dineren of zelfs slapen. Zorgt in ieder geval voor een onvergetelijke avond of nacht!

Ook fatbiken of een segway tour behoort hier tot de mogelijkheden. Ik zou eigenlijk op de laatste dag gaan fatbiken (mountainbiken in de sneeuw) maar dat ging helaas niet door. Ben er nog steeds benieuwd naar!

Op food gebied wil ik je nog 2 tips geven; Voor een goed diner ga je naar het KupferStub’n restaurant. Ik at hier vlees bereid door Peter Erber, wereldkampioen in barbecuen. Zegt genoeg denk ik.

En ga voor de aller, aller, allerbeste koekjes, chocolaatjes en taartjes naar Konditorei Lorenzoni. Hier mocht ik even in de keuken kijken, bij eigenaar Helmut. Ik proefde er een berliner bol gevuld met abrikozenjam én de taart waar volgens hem alle Nederlanders gek op zijn; de Kardinal. Een taart van schuim, biscuit en slagroom. Jongens toch.. Heerlijk. Voor Sabine nam ik een doosje bonbons mee, de vitrine lag vol met kunstwerkjes dus ik kon het niet laten om een doosje voor haar te laten vullen.

IMG 3530

IMG 3548

‘Vanillekrapfen’, gevuld met vanille en rum

Hoe zou ik die 4 dagen indelen?

Als je alles uit een weekend in de sneeuw wil halen, dan kun je in principe natuurlijk de hele dag op de piste doorbrengen. Je luncht ergens bij een leuke hut en zodra je de laatste lift hebt gehad duik je de après ski bar in. ’s Avonds ga je lekker ergens eten en daarna maak je eventueel gebruik van een SPA zodat je de volgende dag weer lekker fit bovenop die berg staat.

Maar wil je graag meer dan dat, dan kun je van tevoren bedenken waar je graag naartoe wilt of welke andere activiteit je wilt doen (wellicht heb ik je net op een idee gebracht). Een kwestie van een planning maken en wat ik ideaal vond, is een half dagje op de piste, in de middag een andere activiteit en hier en daar een uurtje speling voor een bezoek aan de sauna.

Na vier dagen sneeuw had ik het gevoel een week weg te zijn geweest, er is zoveel te doen in Kirchberg dat ik door alle activiteiten spontaan vergat hoe laat of welke dag het was. En volgens mij is juist dát echt vakantie.

Lijkt het jou ook tof om op vakantie te gaan naar Kirchberg, check dan de mogelijkheden op Zoover.nl!

Join the Conversation

  1. Rachel Kromdijk says:

    ah wat een leuk verslag en oh ik wil ook zo graag leren snowboarden maar ik heb teveel de skie beweging in mijn bips haha vlieg dan zo de verkeerde kant op! Verder zien die opgevulde gebakjes er ook heerlijk uit zeg! en oh die zwarte piste .. ik zou het in mijn broek doen

  2. Daniëlle says:

    Ik ben dol op Tirol! Ook in de zomer is het er heerlijk, althans… als je van een actieve vakantie houdt! Leuk verslag. Snowboarden is heerlijk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close