Food bucketlist: hoe staat het ermee?

Begin januari publiceerde ik mijn Food bucketlist voor 2013. Mijn hoofd stroomde toen ter tijd over van de dingen die ik heel graag een keer wilde doen en daarom heb ik voor mezelf een lijstje gemaakt, allemaal dingen op het gebied van food natuurlijk. Het is een lijst geworden van 25 dingen die in 365 dagen best te doen moesten zijn. Aangezien we nu op het midden van het jaar zijn, leek het me leuk om eens te kijken naar mijn food bucketlist. Wat heb ik tot nu toe in een halfjaar tijd al kunnen afstrepen.

1. Eten bij een Michelinrestaurant
Ja, dit heb ik gedaan! Een maand geleden nam Tim me namelijk mee naar Librije’s Zusje voor een uitgebreid verjaardagsontbijt. Mijn ervaring hiervan kun je hier lezen. Wel hoop ik dit jaar nog een keer te mogen/kunnen dineren bij een sterrenrestaurant.

2. Goed worden in het decoreren van taarten & cupcakes
Twee gedecoreerde taarten heb ik dit jaar gemaakt waarvan die van Lotte toch wel mijn mooiste exemplaar tot nu toe was. Ik beheers nu de basistechnieken en heb in ieder geval veel mensen verrast, dus daarom mag ik hem van mezelf afstrepen. 

3. Minimaal één kook- of bakworkshop volgen
Deze missie is geslaagd! In maart van dit jaar volgende ik een workshop sushi maken in Hotel Okura en vorige maand was ik aanwezig bij een kookworkshop van Neff waarbij we mochten koken op een keramische inductieplaat. Heerlijk vind ik dit soort workshops, ik hoop dat er nog een paar gaan volgen komend half jaar!

4. Minimaal eens per week een recept koken uit een kookboek of kookmagazine
So far so good geloof ik… Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet goed heb bijgehouden.

5. Een uitgebreid diner geven voor familie of vrienden
Mijn uitgebreide verjaardagsbarbecue reken ik hierbij!

6. Een stapeltaart maken voor een speciale gelegenheid
Voor mijn schoonzusje haar verjaardag maakte ik voor het eerste een stapeltaart. Welke taart dit was en hoe deze eruit zag kun je hier zien.

7. Meer leren over foodstyling en smaakcombinaties
8. Mijn kruidenkastje organiseren met leuke potjes

9. Leren hoe een vis te fileren en dit ook daadwerkelijk doen
Half compleet want dankzij dit artikel weet ik nu in ieder geval hoe ik vis moet fileren. Nu moet ik het nog doen. Leuk klusje voor de zomer!

10. Vers brood bakken uit eigen oven

11. Minimaal twee foodfestivals bezoeken en verslag van doen
Ook half compleet, afgelopen donderdag ben ik namelijk bij de opening van Taste of Amsterdam geweest. Verder heb ik nog geen foodfestival bezocht. 

12. Minimaal één keer deelnemen aan het Foodblogevent
13. Deelnemen aan een Foodswap

14. Duiken in de wereld van foodfotografie en betere foto’s leren maken
Ik krijg veel complimentjes over de foto’s op OMF de laatste tijd. Daarnaast heb ik me dankzij collega’s ook meer verdiept in belichting en dergelijke. Perfect zijn mijn foto’s niet -ik wil ze ook niet té gestyled hebben-, maar beter zijn ze zeker geworden. Dus ook dit mag ik van mijn bucketlist afstrepen.

15. Minimaal eens per week vis eten
16. Het Kerstdiner bij ons thuis (kunnen) geven
17. In elke streek/plaats buiten Nederland waar ik kom, iets typisch voor die plek eten
18.  Een kreeft bereiden

19.  Macarons van Ladurée meenemen en er ultiem van genieten
Eind januari was ik in Parijs en daar heb ik uiteraard macarons van Ladurée meegenomen. Ik heb er alleen niet heel erg van genoten, vond ze gewoon niet zo geweldig. 

20. Een KitchenAid bezitten, het liefst een roze
21. Vaker smoothies maken en dus meer fruit en groenten inkopen hiervoor
22. Een zeven dagen detox dieet volgen om je lichaam eens goed te reinigen

23. Meer aandacht besteden aan vegetarische en glutenvrije recepten op OhMyFoodness
Ik kook zelf steeds vaker vegetarisch en de meeste recepten verschijnen ook op OMF. Dat is dus al geslaagd. Nu nog glutenvrij… Een overzicht van alle vegetarische recepten vind je overigens hier

24. Eigen verse pasta maken en bereiden
25. In de zomer mijn eigen sangria maken en drinken bij een uitgebreide barbecue

Het gaat de goede kant op! Een aantal dingen heb ik al kunnen wegstrepen en met anderen ben ik al een eind op weg maar kan ik pas meer over zeggen aan het eind van het jaar. Helaas zijn er ook een aantal punten waarvan ik nu al weet dat ik ze niet ga halen, maar die schuif ik dan maar door naar volgend jaar!

Join the Conversation

 1. Leuk! Je hebt al veel toffe dingen af kunnen strepen.

 2. Joyce says:

  Leuke dingen heb je al kunnen afstrepen!

 3. Daniëlle says:

  Wat een leuke dingen! Ik ben wel benieuwd naar de macarons van Laduree, al hoor ik er inderdaad verschillende meningen over!

 4. Renske says:

  Wow! Goed bezig!
  Ik denk trouwens dat er bij nummer 9 een link mist, kan dat kloppen?:-)

  1. Sabine Author says:

   Je hebt helemaal gelijk, dankjewel! Ik heb het direct even aangepast.

 5. Renate Jasinta says:

  Leuk om je lijstje te zien! Je hebt behoorlijk al wat leuks kunnen afstrepen :)

 6. Bianca says:

  Van die foto’s is zeker waar. Ik vind ze steeds mooier!

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel Bianca!

 7. Roxanne says:

  Je hebt al best wat dingen gedaan. Nu de rest nog! Zet m op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close