De gekte rondom Ladurée. Terecht?

Toen ik naar Parijs ging stond er maar één ding echt hoog op mijn to-visit lijst: Ladurée. De Champs-Elysées aflopend liepen we er dan eindelijk tegenaan de prachtige Franse winkel met de mooiste producten in de etalage, met de meest extravagante decoratie die ik ooit bij een winkel heb gezien. Bijna deed het me denken aan Charly and the Chocolat Factory maar ook zag ik bijna Brigitte Bardot al voor me met een doosje felgekleurde macarons. Waar normaliter rijen buiten de deur staan om een glimp op te vangen van de prachtige winkel of om maar een hapje te kunnen proeven van de mierzoete koekjes, viel het reuze mee toen mam en ik er waren. Met slechts vier wachtenden voor me had ik net genoeg tijd om weg te kwijlen bij al het moois. Maar die gekte, die hype en vooral die prijzen.. Is dat allemaal wel terecht?

Laduree

Laat ik beginnen dat Ladurée één van de mooiste winkels is die ik ooit heb gezien, van buiten én binnen. Binnen komt de geur van zoetigheid naar je toe en het liefst had ik alles geproefd en alles meegenomen. Ook de merchandise is geweldig. Prachtige geurkaarsen, leuke notitieboekjes… Allemaal lekker girly, precies hetgeen waar ik van hou. Zodra je één stap in de winkel hebt gezet weet je dat je hier niet met lege handen weg gaat. Of sterker nog: weg kunt. Want ook niet foodies zullen hier hun ogen uitkijken en direct trek krijgen in een frambozengebakje,  een met bladgoud versierde brownie of een verse macaron.

Ik ging Ladurée uiteraard binnen voor de macarons. Hoe moeilijk ik het ook had met het laten staan van al die overheerlijke gebakjes, had ik mezelf opgelegd dat ik enkel een doosje macarons mee mocht nemen. Acht stuks nam ik mee en wat vond ik het moeilijk om te kiezen. Uiteraard ging ik voor een flinke mengelmoes en had iedere macaron een andere smaak. Pistach, Rose, Vanille, Chocola.. er was zoveel keus. En voor welke prijs? € 14,00 voor acht macarons. Umpf, it better be worth it. Maar daar twijfelde ik niet over. Hallo… je hebt het wel over Ladurée!

foodieinparijs5

Maar ik heb mijn mening toch een beetje bijgedraaid. Hoe fantastisch ik de winkel ook vind en hoe ge-wel-dig de gebakjes zijn, veertien euro voor acht luttele macarons… ik doe het niet weer. En wel om de volgende reden. Macarons zijn overal in Parijs bijna te koop, ze domineren de etalages van pattiseries. En terecht, ze zien er geweldig uit. Echter, twee dagen later toen wij een rondje Montmartre deden en we een bakkerswinkeltje binnenliepen vol met koekjes en macarons zag ik ze liggen: twaalf macarons voor een euro of vijf. En eerlijk is eerlijk… de smaak verschilde niet eens zoveel van dé macarons van Ladurée waarvoor ik eerst speciaal naar Parijs zou afreizen.

Ik sla nu vast veel mensen voor hun hoofd: de volgende keer Parijs bezoek ik Ladurée zéker nogmaals, maar niet meer voor de macarons. Hoe lekker ze ook waren en hoe fantastisch de winkel ook is, het is overduidelijk dat je betaalt voor de naam en de faam. En dan heb ik het niet alleen over de macarons. € 40,00 voor een geurkaars, € 18,00 voor een klein sleutelhangertje? Kijk er niet raar van op en bedenk dat je elders hetzelfde kunt krijgen voor minder geld.

Bron featured image

Join the Conversation

 1. Marita says:

  Jammer dat het zo werkt, met merknamen. Je ziet het helaas overal: kleding, eten, meubels, auto’s.
  Maar het ziet er wel prachtig uit!

 2. Monique says:

  Wow!
  Ik had niet verwacht dat ze zó duur zouden zijn! Misschien leuk voor 1 keer of een speciale gelegenheid, maar verder dus ook echt niet!
  Kun je dat geld beter aan iets anders besteden waar je langer van kan genieten. (of dubbel zoveel macarons natuurlijk!)

 3. Kevser says:

  De eerste macarons die ik in m’n leven heb gehad waren van la duree. Vorige zomer om precies te zijn. we namen er 5 in zo’n luxe box, leuk om te bewaren denk je dan.. Bij de kassa: €14-, Fantastisch touristisch trekpleister is het, en ze doen het goed als ze mij zover krijgen om het tasje bijna gestreken in de auto te bewaren (stel je voor dat ie Nederland niet haalt?!) maar de smaken… Mwoah. Misschien komt het door de hoge verwachtingen, misschien doordat ik blijkbaar niet heel erg fan ben van de smaak van macarons ofzo.. Maar zal er niet weer macarons halen ;) prachtige winkel, goede marketing, maar veel mooimakerij. Next time in Paris neem ik zo’n overheerlijk gebakje;)

 4. Ilona -Kleedmeaan.nl says:

  Ja, je betaald voor de naam en de faam, maar is dat niet overal zo? :) Is de kwaliteit van Nike zoveel beter dan van een niet merk? Volgens mij ook niet, je betaald voor de naam en de ervaring, en sommige mensen zullen het er voor over hebben, andere niet, en voor mij geld ook, zo heel af en toe neem ik iets kleins, maar vaak ga ik toch gewoon naar de bakker ;-)

 5. Milou says:

  Helemaal mee eens. Ik vind de wel lekker, maar echt niet geweldig!
  Ik had pas ook ergens anders macrons vandaan en ik vond die ook heerlijk!

  MIsshcien leuk een keer voor hier om zelf macrons te maken?

  1. Sabine Author says:

   Macarons ga ik zeker een keer zelf maken, maar het is een (hele) lastige en ook flink tijdrovend klusje. Daarnaast kun je er geld om wedden dat de eerste lading mislukt. Het is dus niet zomaar iets om even snel tussendoor te maken haha. Maar het komt er zeker een keer aan!

 6. Cariena says:

  Herkenbaar! Ik had één keer Macarons gekocht bij Ladurée om te proberen. Ik trakteerde hierbij ook mijn ouders en vriendje en was voor 4 macarons ook al snel 7 euro kwijt. Ik moet zeggen dat ze wel echt heel lekker waren. Maar ik denk dat dit ook een eenmalige actie was. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen… ;)

 7. Claudia says:

  Ik heb gehoord dat de macarons van Pierre Hermé beter zijn!

 8. Mandy says:

  Eerlijke post! Ik ben benieuwd, ik denk dat ik er wel een gebakje ga eten maar de macarons haal ik toch echt bij een klein bakkertje. :)

 9. Leila in Wonderland says:

  Ik ben het helemaal met je eens! Laduree is prachtig, echt waar. Maar ik vind het wel heel erg duur.

 10. sandra says:

  Ik moet bekennen dat ik het niet met je eens ben. Ja je betaalt een kapitaal voor de macarons en ergens anders zijn ze goedkoper, maar ze zijn het waard. Er zit echt gigantisch veel verschil tussen die van landuree en andere die ik geprobeerd heb ik Parijs.

  Voor de macarons zou ik zeker naar landuree gaan. Voor de dure accessoires heb ik het geld dan niet over.

 11. Margareth says:

  Ik had nog nooit macarones gegeten – wel gezien, nooit geproefd. En toen kwam ik aan op Orly (Parijs), had gehoord over de gekte rondom Ladurée en dus wilde ik het ook eens ervaren.
  Samengevat: een halve macarones kwam in de vuilnisbak terecht en de doos (met nog 23 stuks) heb ik aan mijn ouders gegeven. Ze vonden het heerlijk, dus prima besteding ;)
  Macarones zien er heerlijk uit, maar mijn smaak is het helemaal niet :-\

 12. Alyssa says:

  Precies hierom zal zo een winkel nooit in NL werken. Mensen denken alleen aan dat alles te duur is ipv de beleving, de luxe die je jezelf gunt.

  Je kan inderdaad een zwarte tas bij de wibra kopen maar niets kan op tegen een Dior of Chanel.

  Verschil moet er zijn, indulge!

  1. michanthony says:

   Precies je haalt de woorden uit me mond. Mensen gun jezelf eens het luxe

  2. In Breda kan je ze gewoon kopen. Zij maken allerlei smaken en kleuren. Volgens mij is het een succes want er is altijd druk.

 13. Wat een Hollandse zuinigheid om te gaan mekkeren over 14 eurootjes voor een delicatesse. Get a life. Alsof die mooie winkel aan de duurste straat in Parijs kan draaien op dezelfde prijzen als dat kleine bakkertje op een veel goedkopere locatie.

 14. Diana says:

  Helemaal eens met de laatste paar commentaren. Gun jezelf die luxe! Ze zijn heerlijk! Het leven is te kort om te beknibbelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close