Lotte’s verjaardagstaart

25 maart was mijn schoonzusje jarig en voor haar twintigste verjaardag heeft ze mij gevraagd om haar taart te maken. Omdat ik bezig ben met een cursus Taarten en Cupcakes kon ik mooi wat oefenen en aangezien ik het erg leuk vind om taarten te maken, zei ik natuurlijk ja. Omdat ze ook een feestje zou geven besloot ik iets meer uit te pakken en voor het eerst een stapeltaart proberen te maken. Ikzelf, en de jarige gelukkig ook, was erg blij met hoe de taart er uiteindelijk uit kwam, en dus wil ik hem ook nog even aan jullie laten zien.

lotte's verjaardagstaart

lotte's verjaardagstaart

Dit is hem geworden! Een stapeltaart met als basis een taart van 25 centimeter met daar bovenop een taartje van 20 centimeter. Beide taarten zijn gemaakt met de biscuitmix van iBake en Cupcakes (werkt hetzelfde als de mix van Funcakes) en gevuld met twee lagen. De onderste taart met banketbakkersroom en verse aardbeien, de bovenste taart met banketbakkersroom en verkruimelde Oreo’s.

Beide taarten zijn gladgemaakt met botercrème en hierna bekleed met fondant. Op zoek naar inspiratie voor deze verjaardagstaart kwam ik een zebrataart tegen en dit vond ik wel erg tof om te doen. Ik combineerde de zebraprint met knalroze fondant en zilveren suikerparels om het wat speelser te maken.

Het was de eerste keer dat ik een strik van fondant maakte, maar ik ben blij met het resultaat! Zonder de krulletjes aan de zijkanten heeft het meer weg van een bloem, dus dezelfde techniek zou ik eventueel ook daarvoor kunnen gebruiken. Ik denk dat ik binnenkort nog een tutorial van deze strik opneem, het is heel makkelijk om te maken en voegt veel toe aan het uiterlijk van een taart. Ook als je niet zo goed bent in taartdecoratie, kun ook jij zo’n strik maken. Stelt niets voor!

lotte's verjaardagstaart

lotte's verjaardagstaart

In ieder geval was ik enorm blij met de taart al vind ik hem zeker niet perfect. Ik heb niet heel veel decoratiespullen in huis en dus moest ik veel met de hand snijden (met behulp van een pizzasnijder!). Hierdoor is het roze lint verre van strak en zijn de zebrastrepen met de losse hand gesneden. Maar ach, voor zo’n eerste stapeltaart mag ik zeker niet klagen denk ik. En het voornaamste is natuurlijk dat mijn schoonzusje er blij mee was en dat was ze zeker. Daarnaast was de taart ook nog eens erg lekker en dus: missie geslaagd!

Nog even kort de ingrediënten die ik voor deze taart heb gebruikt:

 • biscuitmix
 • banketbakkersroom
 • botercrème
 • verse aardbeien*
 • Oreo koekjes
 • witte fondant
 • zwarte fondant
 • roze fondant
 • zilveren suikerparels van Dr. Oetker
 • eetbare lijm

*Omdat het geen aardbeienseizoen is en de Hollandse zoete aardbeien niet verkrijgbaar zijn, heb ik twee uur van te voren de aardbeien in plakjes gesneden en bestrooid met suiker. Hierna heb ik de aardbeien weer terug de koelkast in gezet, tot het moment dat ik er mee ging werken. Op deze manier zijn de aardbeien alsnog lekker zoet.

In totaal ben ik zo’n vijf/zes uur bezig geweest met deze taart. Dit is nu de derde taart die ik heb gemaakt met fondant (zie hier de allereerste, mijn verjaardagstaart van vorig jaar) en ik merk dat ik in ieder geval al sneller en secuurder wordt met het vullen en bekleden van de taart.

lotte's verjaardagstaart

Join the Conversation

 1. Jessica says:

  Wauw wat een prachtige taart!

 2. Hester says:

  Daar zou ik best een stukje van willen proeven!

 3. Samantha says:

  Wauw, super mooi! Ziet er ook erg lekker uit en ik krijg er meteen trek van, hihi. :)

 4. Suzanne says:

  Hij ziet er prachtig uit, bijna zonde om op te eten haha

 5. Laura says:

  wauwauwwauw! <3 Die ziet er echt geweldig uit! Bijna zonde om op te eten haha

 6. Claudia says:

  Die rozet bovenop vind ik geweldig!!

 7. Ik vind hem echt geweldig! Voor mijn volgende verjaardag wil ik ook een mooie taart :)

 8. ladyNadine says:

  Wauw, prachtig! De taart ziet er heerlijk uit.

 9. Wat een prachtige taart en hij ziet er heerlijk uit!:D

 10. Tamarah says:

  Wauw knap gedaan! Ziet er echt heerlijk uit!!

 11. Marije says:

  OMG, wil je mijn verjaardagstaart ook maken? :-)

  1. Sabine says:

   Haha, tuurlijk. Voor jou wel ;)

 12. Britt says:

  Mooie taart ik ga hem probere te namaken ik zou hem liever willen hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close