Mijn food bucketlist voor 2013

Je hebt vast wel eens van het woord bucketlist gehoord: een lijst die mensen opstellen waarin dingen zijn opgenomen die ze willen doen voordat ze dood gaan. Nu stroomt mijn hoofd de laatste over van de dingen die ik wil doen en dus heb ik besloten om voor mezelf een food bucketlist voor 2013 te maken: wat wil ik in 2013 doen op het gebied van food. Ik heb 25 dingen die ik echt graag wil doen en aangezien een jaar 365 dagen bevat, moet dat best te doen zijn. Aan het eind van dit jaar zal ik terugblikken op deze lijst en laat ik je zien wat ik wel en niet heb gedaan en in welke vorm. Maar laten we niet op de feiten vooruit lopen en beginnen met de lijst, wat staat er op?

1. Eten bij een Michelinrestaurant
2. Goed worden in het decoreren van taarten & cupcakes
3. Minimaal één kook- of bakworkshop volgen
4. Minimaal eens per week een recept koken uit een kookboek of kookmagazine
5. Een uitgebreid diner geven voor familie of vrienden
6. Een stapeltaart maken voor een speciale gelegenheid
7. Meer leren over foodstyling en smaakcombinaties
8. Mijn kruidenkastje organiseren met leuke potjes
9. Leren hoe een vis te fileren en dit ook daadwerkelijk doen
10. Vers brood bakken uit eigen oven
11. Minimaal twee foodfestivals bezoeken en verslag van doen
12. Minimaal één keer deelnemen aan het Foodblogevent
13. Deelnemen aan een Foodswap
14. Duiken in de wereld van foodfotografie en betere foto’s leren maken
15. Minimaal eens per week vis eten
16. Het Kerstdiner bij ons thuis (kunnen) geven
17. In elke streek/plaats buiten Nederland waar ik kom, iets typisch voor die plek eten
18.  Een kreeft bereiden
19.  Macarons van Ladurée meenemen en er ultiem van genieten
20. Een KitchenAid bezitten, het liefst een roze
21. Vaker smoothies maken en dus meer fruit en groenten inkopen hiervoor
22. Een zeven dagen detox dieet volgen om je lichaam eens goed te reinigen
23. Meer aandacht besteden aan vegetarische en glutenvrije recepten op OhMyFoodness
24. Eigen verse pasta maken en bereiden
25. In de zomer mijn eigen sangria maken en drinken bij een uitgebreide barbecue

There, that’s it… mijn food bucketlist voor 2013 met doelen die op zich wel te realiseren moeten zijn. Van een aantal weet ik sowieso al dat ze op vrij korte termijn kunnen plaatsvinden, van een aantal vraag ik me af of het haalbaar gaat zijn. Een KitchenAid bijvoorbeeld… ik droom er al jaren van, maar of hij er dit jaar daadwerkelijk gaat komen is nog maar de vraag.

make homemade pasta

Wat zijn jouw culi doelen voor 2013?

Bron foto’s: Featured imageMake homemade pasta

Join the Conversation

  1. Simone says:

    Leuke lijst, moet ik ook eens maken.

  2. Jolien says:

    Zelf pasta maken (en opeten) is zo leuk om te doen! Mijn vader heeft een machine waarmee je dat maakt en we maken het best vaak dus. Ik heb trouwens niet echt een bucketlist, moet ik nog een keer gaan bedenken.

  3. Marije says:

    Wat een leuke bucket list! Mijn broertje maakt heel vaak zelf pasta, ik vind dat echt heerlijk! Als ik hem zo bezig zie neemt het niet eens zoveel tijd in beslag, maar de keuken is wel altijd een troepje haha :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close