Dagmenu: 1 persoons mealprep voor een hele dag

gesponsord

Ik ben een gróót voorstander van mealpreppen. Nu heb ik natuurlijk de mazzel dat ik grotendeels thuis werk en dus niet per se lunch en snacks hoef mee te nemen voor later op de dag, maar als ik ’s avonds in verband met afspraken bijvoorbeeld laat thuis ben – sta ik overdag regelmatig al in de keuken om ons avondeten te bereiden. Het komt dikwijls voor dat onze koelkast vol staat met vershoudbakjes en als ik dan wel een keer een hele dag op pad ben, neem ik graag wat van die bakjes mee in mijn tas zodat ik zeker weet dat ik gezond eet en genoeg groenten en fruit binnen krijg. Omdat jullie altijd vragen naar inspiratie voor meeneemlunches en makkelijke diners, leek het mij leuk om voor een keer een heel dagmenu met je te delen. Ik laat je vandaag een 1 persoons-mealprep zien voor een hele dag, van ontbijt tot aan het avondeten en laat je ook zien hoe ik alle maaltijden vers houd en ervoor zorg dat er niets gaat lekken in mijn tas, super handig met MasterSeal vershoudbakjes.

Dagmenu 1 persoons mealprep

Dagmenu

De hoeveelheden die iedereen eet is natuurlijk per persoon verschillend; ik heb dan ook een dagmenu gemaakt zoals ik hem mee zou kunnen nemen. Ik ben uitgegaan van vijf eetmomenten op een dag: ontbijt, lunch, twee keer snacken en avondeten. Een ander uitgangspunt bij het maken van het dagmenu was dat ik het graag gezond wilde houden en dat ik het liefst zoveel mogelijk groenten en fruit wilde gebruiken; de bakjes die ik heb gebruikt voor deze mealprep zorgen er namelijk voor dat het eten dat je erin stopt langer vers blijft waardoor het heel makkelijk wordt om hierin groenten en fruit mee te nemen.

dagmenu mealprep1

Ontbijt

 • Handvol cherrytomaatjes
 • Gekookt eitje
 • Griekse yoghurt met rood fruit en een schepje granola

dagmenu mealprep2

Snack 1 & 2

 • 4 rolletjes gerookte kipfilet met augurk
 • 1 mandarijn
 • 1 banaan
 • handjevol noten evt. met wat cacao nibs

dagmenu mealprep3

Lunch – sandwich met tonijnsalade

 • 2 boterhammen met:
  – botersla
  – 1 tomaat
  – tonijnsalade

De tonijnsalade kun je zo aankleden als je zelf wilt, op OMF staan er al een aantal lekkere recepten voor. Deze keer heb ik hem vrij simpel gehouden, ik gebruikte: 1 el mayonaise, 1 blikje tonijn die ik heb laten uitlekken, 1 lente-uitje en wat peper en zout. Tonijnsalade maken is een kwestie van alle ingrediënten door elkaar roeren en klaar! Je kunt ervoor kiezen om de tonijnsalade los van het brood mee te nemen om er zeker van te zijn dat het brood niet klef wordt door het vocht in de vis en mayonaise, maar ik moet zeggen dat ik hier zelf helemaal geen last van had. Het brood was een paar uur later nog net zo lekker vers als toen ik de sandwich maakte.

dagmenu mealprep4

Diner – zoete aardappel met plakkerige kip

 • geroosterde zoete aardappel
 • geroosterde bimi
 • gekookte tuinerwtjes
 • rucola
 • plakkerige kipfilet

Voor de zoete aardappel en bimi verwarm je de oven voor op 200°C. Verspreid de groenten over een bakrooster en besprenkel alles met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Rooster vervolgens de zoete aardappel en bimi in 20 minuten gaar.

Ondertussen kook je de tuinerwtjes gaar en maak je de plakkerige kipfilet. Deze laatste maak je door 200 gr kipfilet in blokjes om te scheppen met 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 el sojasaus, 2 el maple syrup en 1 tl gemberpoeder. Bak de kipfilet in 5 – 7 minuten in een koekenpan gaar.

Schep de rucola, tuinerwtjes, geroosterde bimi, zoete aardappel en kipfilet in een vershoudbakje en eet het op een later tijdstip koud. Wil je dit gerecht liever warm eten dan raad ik je aan de rucola los mee te nemen in bijv. een boterhamzakje of ander vershoudbakje en de overige ingrediënten even kort op te warmen in de magnetron.

Alle bovenstaande recepten/gerechten kun je prima een avond van te voren al bereiden. Zorg ervoor dat je de warme elementen ietwat laat afkoelen voordat je de deksels op de bakjes doet en zet vervolgens alles goed afgesloten in de koelkast. De volgende ochtend hoef je alleen alle bakjes nog maar uit de koelkast te halen en mee te nemen – ideaal toch?

DekaMarkt spaarkaart

Gebruikte items

De bakjes die ik voor de mealprep heb gebruikt zijn de MasterSeal vershoudboxen van Tefal, deze kun je momenteel sparen bij DekaMarkt. Bij iedere €5,- aan boodschappen en bij wekelijks wisselende actieproducten ontvang je een aandachtszegel, 20 aandachtszegels is een volle spaarkaart en bij inlevering van een volle spaarkaart + een kleine bijbetaling kun je kiezen voor een van de Tefal vershoudbakjes. Het fijne aan de MasterSeal vershoudbakjes is dat ze 100% lekvrij zijn en dat ze tot 2x langer eten vers houden. Hierdoor zijn ze ideaal om mee te nemen onderweg en hoef je ook niet bang te zijn dat je tas gaat stinken of iets dergelijks. Perfect voor je mealprep!

Het is mij wel eens gebeurd dat ik een vershoudbakje mee had in mijn tas en omdat ik niet altijd even voorzichtig om ga met mijn tassen (lees: ik mik ze bij het instappen in de auto op de bijrijdersstoel zonder al teveel op te letten) kantelde het vershoudbakje en liep al het vocht zo in mijn tas. ALLES vies. Telefoon, portemonnee… jasses. In de MasterSeal bakjes van Tefal is een speciale seal in de deksel aangebracht waardoor een bakje compleet wordt afgesloten en daardoor niet kan gaan lekken in je tas. Bovendien zorgt de seal er ook nog eens voor dat er geen schimmelvorming kan ontstaan in de deksel en da’s toch ook wel heel erg fijn.

De MasterSeal vershoudbakjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten; voor mijn mealprep gebruikte ik:

Voor het ontbijt: MasterSeal Yoghurtbox en MasterSeal 0,55L
Voor de snacks:
 MasterSeal Brunchbox
Voor de lunch:
MasterSeal 1L
Voor het diner:
MasterSeal 2,3L

Alpina messenset

Mocht je nou al omkomen in vershoudbakjes dan kun je in plaats van de MasterSeal vershoudbakjes ook sparen voor één van de kleurrijke Alpina messen. Ook deze messen zijn er in verschillende vormen en maten, en hoe tof zijn de vrolijke kleurtjes! Van links naar rechts zie je op de foto:

 • Alpina Santuko mes
 • Alpina Koksmes
 • Alpina Broodmes
 • Alpina Groentemes
 • Alpina Schilmes

Sparen voor de Tefal MasterSeal vershoudbakjes en de Alpina messen kan nog t/m 7 juli.

Dat was ‘m weer, hopelijk heb je een beetje inspiratie uit mijn mealprep dagmenu kunnen halen? Het loont de moeite om eens wat vaker je eten voor te bereiden, zeker als je vaak onderweg bent en niet altijd aan je dagelijkse portie groenten en fruit toekomt. Door van te voren al na te denken over wat je wanneer wilt eten voorkom je ongezonde keuzes. Dit is ook direct de reden dat ik iedere week met een weekmenu werk, zoals jullie weten.

In samenwerking met DekaMarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close