Bosui pannenkoek met garnalen

Zoals jullie inmiddels heel goed weten ben ik dol op Aziatisch eten. Aziatische snacks, hoofdgerechten, toetjes… het gaat er allemaal als zoete koek in. Een tijdje terug maakte ik deze bosui pannenkoek met garnalen. We aten dat als onderdeel van het avondeten en dat was me toch een partijtje lekker! Sowieso ben ik dol op scallion pancakes, zoals ze ook wel worden genoemd. De toevoeging van garnalen was alleen maar een welkom extraatje!

Bosui-pannenkoekjes heb je in meerdere varianten. Emma maakt ik haar kookboek Amazing Asia pannenkoekjes van echt deeg dat je moet oprollen, uitrollen en dit weer moet herhalen. Op deze manier krijg je een hele krokante pannenkoek die je in een dun laagje olie frituurt en die uit meerdere laagjes bestaat. Mijn bosui pannenkoek met garnalen is een Aziatische variant op de Hollandse pannenkoek. Het wordt gemaakt met pannenkoekbeslag en tijdens het bakken van de pannenkoek druk je de garnalen er pas in. Dat zorgt niet alleen voor een hele andere textuur maar het bespaart je ook een hóóp tijd en moeite.

Stiekem vind ik de crispy bosui pannenkoek wel een stukje lekkerder, maar zie dit als de snelle versie voor een doordeweekse dag.

Op de foto heb ik de pannenkoeken geserveerd met plum sauce, een van mijn favoriete dipsausjes. Wat ook héél erg lekker is, is de dumpling sauce van Lee Kum Kee met daardoor een beetje Everything Bagel Seasoning. Echt waar, probeer het maar eens!

bosui pannenkoek met garnalen

bosui pannenkoek met garnalen

No ratings yet

Bosui pannenkoek met garnalen

Als je net zo dol bent op Aziatische snacks als ik, dan word je heel blij van deze bosui pannenkoek met garnalen. Snel en simpel om te maken met een eenvoudig pannenkoekenbeslag en heerlijk om te eten met een dipsausje.
Porties8 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 1 tl zout
  • 3 eieren
  • 250 ml water
  • 5 bosuitjes - in ringen
  • 200 g garnalen - in de lengte gehalveerd

Instructies

  • Doe de bloem, zout, eieren en het water bij elkaar in een kom en klop dit tot een klontvrij pannenkoekenbeslag.
  • Voeg de bosui aan het beslag toe en roer even goed door.
  • Verhit voor het bakken van iedere pannenkoek een beetje olie in een koekenpan en schep hier een lepel van het pannenkoekbeslag in.
  • Verdeel direct een aantal garnalen over de pannenkoek.
  • Bak iedere pannenkoek in ong. 5-6 minuten gaar en aan weerszijden bruin.
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, tussendoortje
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: aziatisch, bosui, garnalen, pannenkoeken, scallion pancake

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

bosui pannenkoek met garnalen

Join the Conversation

  1. Handige Tips says:

    Een combinatie waar ik niet snel aan zou denken, maar toch nodigt dit recept mij uit om eens te gaan proberen. Lijkt mij echt lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close