Gezond tiramisutaartje

Inmiddels weten jullie waarschijnlijk wel dat ik meer een hartig persoon dan een zoet persoon ben. Ik pak veel liever een bakje chips of wat kaasstengels dan dat ik een reep chocolade of een stuk taart naar binnen werk. Hoe raar dat wellicht ook klinkt nu ik een cheesecakeboek aan het maken ben, haha. Toch heb ook ik zoete trek die af en toe niet te stillen is en voor dat soort momenten vind ik het leuk om te experimenteren met Weight Watchers-proof recepten. Zo deelde ik eerder al eens de ‘wappeltaart’ die altijd erg in de smaak valt hier in huis, deze keer maakte ik een gezond tiramisutaartje. Ik maakte het taartje op basis van kwark en gelatine en wanneer je het recept invoert in de WW app kom je erachter dat één puntje je slechts 2 SmartPoints kost. Kijk, daar kun je nog eens taart voor eten, niet waar? Ook als je niet aan WW doet is dit taartje natuurlijk bijzonder fijn. Aangezien het hoofdingrediënt uit kwark bestaat en ik het meng met onder andere koffie, vind ik dat je prima met zo’n stuk taart kunt ontbijten. Maar uiteraard is hij ook lekker voor bij de koffie of als dessert, lekker makkelijk!

Gezond tiramisutaartje

Gezond tiramisutaartje

Gezond tiramisutaartje

3.50 van 38 stemmen

Gezond tiramisutaartje

Porties8 punten

Ingrediënten

  • 13 lange vingers
  • 800 gr magere kwark
  • 1 el vloeibare zoetstof
  • 1 vanillestokje
  • 1 el oploskoffie
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 el cacaopoeder

Instructies

  • Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier, neem ook de randen mee!
  • Verdeel de lange vingers over de bodem van de springvorm. Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in een bakje koud water.
  • Doe de kwark in een kom en voeg hier de zoetstof aan toe. Verdeel vervolgens het kwarkmengsel door tweeën en voeg aan de ene helft vanillemerg toe en aan de andere helft de oploskoffie.
  • Los de gelatineblaadjes samen met twee eetlepels water in een steelpannetje op. Voeg de helft van de gesmolten gelatine aan de koffiekwark toe en de andere helft aan de vanillekwark. Roer beide beslagjes goed door met een garde.
  • Stort de koffiekwark op de lange vingers in de springvorm en schep hier de vanillekwark bovenop.
  • Laat het tiramisutaartje minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Bestrooi hem vlak voor het serveren met ongezoet cacaopoeder.

Join the Conversation

  1. Laura - Dagelijkse hap says:

    Oh wat ziet dit er lekker uit!! Krijg meteen zin om de keuken in te duiken :)

  2. Chantalle says:

    Ik ben zelf het 1000 calorieën dieet aan het volgen. Erg zwaar. En deze tiramisu taart is echt perfect om me na een zware week te belonen met een kleine punt. Hoop dat nog veel van zo’n recepten volgen. Fijne afwisseling voor de echte guilty pleasures die ik voorlopig niet mag hebben. Groetjes chantalle

  3. Judith says:

    Hallo Sabine, Ik heb met verschillende ingrediënten geprobeerd om deze taart in te voeren. Op basis van 8 personen kom ik echter uit op iets meer dan 3 punten per stukje. Nog steeds niet veel natuurlijk, maar ik vroeg me af hoe jij op 2 uitkomt?

    1. Sabine Author says:

      Reken je punten voor de kwark? Dat doe ik namelijk niet :) Evenals voor de koffiepoeder, ook daar reken ik geen punten voor.

      1. MoJuffie says:

        Ik had hetzelfde bij het uitrekenen, toen ik het in de app invoerde Maar Sabine, voer jij het dan in als magere yoghurt?

      2. Sabine Author says:

        Ik vul het in als Skyr, naturel. De voedingswaarden zijn namelijk vrijwel gelijk, alleen vanwege een vertalingsdingetje (WW is van origine een Amerikaans programma) schijnt het NL programma punten te rekenen voor kwark.

  4. Marjo van Duiven says:

    Hi Sabine,
    Wat een heerlijk recept deze Gezonde Tiramisu. Ik ben dol op gezonde taartjes. Had laatst ook al een rabarber tiramisu gemaakt (recept van http://www.rabarberkoken.nl). Deze was ook erg lekker, fijn zuurtje. Groetjes Marjo

  5. Lijkt me heel lekker. Kan je in plaats van oploskoffie ook wat espresso gebruiken en is de vloeibare zoetstof ook te vervangen door Stevia “suiker”?

    1. Sabine Author says:

      Je moet er wel op letten dat het beslag waar je de koffie aan toevoegt niet te vloeibaar wordt. Je kunt een half kopje Espresso proberen om mee te beginnen. Als de een poederige vorm Stevia gebruikt dan kan je die ook gebruiken. SPLENDA Kristalpoeder (mijn favoriete suiker-alternatief) is hiervoor bijvoorbeeld minder geschikt. Stevia kan overigens wel een bijsmaak geven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close