Appeltaartwafels

Als ik mijn kinderen ergens blij mee heb gemaakt in de afgelopen weken dan was het wel met deze appeltaartwafels. Nu lag dat waarschijnlijk niet alleen aan de smaak van wafels maar ook aan de naam ‘appeltaart’. Het woord ’taart’ doet mijn kinderen namelijk direct opspringen – haha! In december deelde ik op mijn Instagram al een hele snelle variant van deze appeltaartwafels met de kant-en-klare wafels van Dely Wafels, maar dit is mijn eigen homemade variant. Bij deze appeltaartwafels zit de smaak van de appeltaart daadwerkelijk IN de wafels. Luchtig wafelbeslag met appeltjes, rozijnen, kaneel en een klein beetje gember om het geheel een beetje op te spicen. Zó lekker.

Ik serveerde de appeltaartwafels met gebakken appelpartjes en uiteraard een flinke dot slagroom. Appeltaart zonder slagroom is wat mij betreft niet helemaal af, dus deze wafels zijn dat ook niet. Nu kan ik het me voorstellen dat ontbijten met slagroom wellicht iets teveel van het goede is; strooi er in dat geval een beetje poedersuiker overheen. Ook heel erg lekker!

In het recept raad ik je aan om de wafels direct te eten, want eerlijk gezegd zijn ze dan op hun best. Maar mocht je ze willen bewaren, doe dit dan in de koelkast en verwarm ze in een koekenpan als je ze wilt eten.

Appeltaartwafels

Appeltaartwafels

4 van 1 stem

Appeltaartwafels

Een goed begin van de dag is vrijwel gegarandeerd met deze heerlijke appeltaartwafels. En om het geheel nóg lekkerder te maken top ik ze af met warme gebakken appeltjes en natuurlijk een flinke dot slagroom.
Porties8 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • beslagkom
  • garde
  • wafelijzer

Ingrediënten

Wafels:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 350 ml (plantaardige) melk
  • 50 g gesmolten boter
  • 1 ei
  • 50 g rozijnen
  • 1 appel - geraspt
  • snuf zout

Toppings:

  • klontje boter
  • 1 appel - in partjes
  • slagroom

Instructies

  • Doe het zelfrijzende bakmeel, kaneelpoeder, gemberpoeder en suiker in de kom. Voeg hier ook een snuf zout aan toe.
  • Schenk de melk en gesmolten boter in de kom en doe het ei erbij. Klop het geheel met een garde tot een klontvrij beslag.
  • Roer de rozijnen en de appel door het beslag.
  • Verwarm het wafelijzer en schep een flinke lepel van het appeltaartwafelbeslag in het wafelijzer. Bak de wafels tot ze gaar zijn, ongeveer 6-7 minuten.
  • Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes tot ze goudbruin en zacht zijn.
  • Leg de appeltaartwafels op borden en top af met de gebakken appelpartjes en een flinke dot slagroom.
Gang: ontbijt
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: appeltaart, fruit, gebakken appel, ontbijt, slagroom, wafels, warm ontbijt

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Appeltaartwafels

Join the Conversation

  1. Daphne says:

    Ziet er heerlijk uit!

    1. Lonneke says:

      Inderdaad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close