Appeltaartwafels
Een goed begin van de dag is vrijwel gegarandeerd met deze heerlijke appeltaartwafels. En om het geheel nóg lekkerder te maken top ik ze af met warme gebakken appeltjes en natuurlijk een flinke dot slagroom.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: ontbijt
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: appeltaart, fruit, gebakken appel, ontbijt, slagroom, wafels, warm ontbijt
Servings: 8 stuks
Wafels:
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 350 ml (plantaardige) melk
- 50 g gesmolten boter
- 1 ei
- 50 g rozijnen
- 1 appel - geraspt
- snuf zout
Toppings:
- klontje boter
- 1 appel - in partjes
- slagroom
Doe het zelfrijzende bakmeel, kaneelpoeder, gemberpoeder en suiker in de kom. Voeg hier ook een snuf zout aan toe.
Schenk de melk en gesmolten boter in de kom en doe het ei erbij. Klop het geheel met een garde tot een klontvrij beslag.
Roer de rozijnen en de appel door het beslag.
Verwarm het wafelijzer en schep een flinke lepel van het appeltaartwafelbeslag in het wafelijzer. Bak de wafels tot ze gaar zijn, ongeveer 6-7 minuten.
Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes tot ze goudbruin en zacht zijn.
Leg de appeltaartwafels op borden en top af met de gebakken appelpartjes en een flinke dot slagroom.