Fastfood Friday: Spaghetti-taart

Zo, na een weekje afwezigheid is het vandaag weer tijd voor een nieuwe aflevering van Fastfood Friday. Ik heb zo niet normaal veel lol in het opnemen van deze afleveringen. Tevens is dit ook direct mijn allergrootste valkuil: ik vind het zó leuk om moddervette, suikerrijke, slechte dingen te maken dat er altijd een overvloed aan slechte dingen in ons huis ligt. Als ik toch eens net zoveel lol had in het maken van salades en het eten van groenten en fruit als in het maken van dit soort gerechten, was ik me toch een fitgirl geweest – niet te zuinig. Maar helaas, zo zit ik niet in elkaar en dus verblijd ik (hoop ik dan!) jullie iedere vrijdag met een lekker weekendrecept.

Toen ik net weer begon met Fastfood Friday kreeg ik een bak aan tips binnen en wat ik een aantal keer voorbij zag komen was Spaghetti-taart. Nu moet ik je heel eerlijk bekennen dat ik hier nog niet eerder van had gehoord, maar uit een surfrondje op Pinterest bleek uiteindelijk dat een dergelijke taart heel Amerikaans is. Blijkbaar is Spaghetti-pie ultiem comfort food en hét recept om kliekjes spaghetti en pastasaus in te verwerken. Heel bijzonder is het allemaal niet: je kookt spaghetti, maakt een lekkere saus en mikt dit allemaal in een springvorm en bakt het vervolgens in de oven. Dat kon ik ook en vandaag deel ik mijn variatie op Spaghetti-taart met je. En jongens, waarom had ik dit nog niet eerder ontdekt? Deze hartige taart is zo onwijs lekker. Veel lekkerder dan een standaard bord spaghetti met tomaten/gehaktsaus als je het mij vraagt! Een blijvertje in ons repertoire dus.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Spaghetti-taart

Spaghetti-taart

Spaghetti-taart

3.93 van 40 stemmen

Spaghetti-taart

Porties4 personen

Ingrediënten

Voor de spaghetti:

 • 500 gr spaghetti
 • 3 eieren
 • 100 gr mascarpone
 • 1 el gedroogde basilicum
 • peper en zout

Voor de pastasaus:

 • 1 ui - gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
 • 1 el tomatenpuree
 • 500 gr gehakt
 • 700 ml gezeefde tomaten
 • 1 tl gedroogde oregano
 • 1 tl paprikapoeder
 • peper en zout

En verder:

 • 150 gr geraspte kaas
 • verse peterselie

Instructies

 • Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.
 • Voeg het gehakt toe zodra de ui glazig is en goed begint te geuren. Doe ook de tomatenpuree in de pan en bak het gehakt rul.
 • Doe de oregano en het paprikapoeder bij het gehakt in de pan en schep dit goed om. Schenk vervolgens de gezeefde tomaten in de pan en roer alles goed door.
 • Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat de saus net zolang pruttelen tot de spaghetti gaar is. Breng de saus op smaak met peper en zout.
 • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm van 24-26cm in met olie.
 • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
 • Klop ondertussen de eieren samen met de mascarpone romig en voeg peper en zout naar smaak toe.
 • Giet de spaghetti af en doe deze bij het ei-mascarponemengsel in de kom. Schep vluchtig om en roer hier de gedroogde basilicum doorheen.
 • Schep de helft van de spaghetti in de springvorm en druk dit lichtjes aan. Schep de helft van de tomatensaus op de spaghetti.
 • Top af met de rest van de spaghetti en tot slot de rest van de tomatensaus.
 • Strooi de geraspte kaas over de springvorm en bak de spaghetti-taart in het midden van de oven voor 20-25 minuten tot de kaas gesmolten is en een knapperig laagje heeft gevormd.

Notities

*Ik gebruikte een mixje van Emmentaler, Mozzarella en Belegen kaas.

Join the Conversation

 1. Marja says:

  Hoi,
  Ik zag dit op pinterest staan en wilde daar meer van weten want het zag er zo zalig èn zondig uit!
  Nu na het recept gelezen te hebben, blijkt het zo supersimpel om te maken dat zelfs ik dat kan. Ik kan best goed koken hoor, daar niet van, maar ik kan nooit zelf zoiets verzinnen. Maar ik ben blij met jouw recept en ga het zeer zeker namaken. Daarvan kun je overtuigd zijn! Bij deze dus bedankt voor het recept.
  Een heel fijn weekend toegewenst en wie weet tot een volgende keer.
  Een hartelijke groet uit het Groene Hart,
  Marja

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk, succes met het maken en smakelijk vast! :)

 2. Marian says:

  Even n vraagje. Kan ik deze spaghettitaart al een dag van tevoren af maken. Of is het belangrijk om de spaghetti op het laatst pas te koken en dan de taart verder afmaken, hij lijkt mij wel heerlijk.

  1. Sabine Author says:

   Je kunt de taart prima een dag van tevoren maken!

 3. Marian says:

  Oh fijn, te horen, maar dan komt de volgende vraag in me op. Moet ik hem dan ook al afbakken ? en dan later weer opwarmen en op welke temperatuur moet dat dan en hoelang? Gaat de taart in de springvorm ook lekken? Wat een vragen hè ☺️ Fijne Feestdagen

  1. Carolien says:

   Was hier ervaring mee en inderdaad afbakken? Hoelang hoe warm

 4. Vraagje, ik zie verse peterselie bij de ingrediënten staan, maar dit wordt nergens in het recept toegevoegd. Waarvoor is peterselie bedoeld?

  1. Sabine Author says:

   Die strooi je naderhand over de taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close