Tijdens één van mijn online surfsessies kwam ik laatst een recept tegen voor quesadilla’s. Het recept sprak me niet zo aan maar ik realiseerde me wel dat het alweer even geleden was dat ik zelf quesdilla’s had gemaakt. Aangezien ik in de berging nog wat blikken bonen had staan, besloot ik te kijken of ik daar iets mee kon. Met wat ingrediënten uit de koelkast erbij maakte ik uiteindelijk avocadoquesadilla’s met groenten en hummus, onwijs lekker! Beide misten we het vlees niet maar Tim gaf wel aan wat kaas te missen. Zelf vond ik het geheel al romig genoeg door toevoeging van de avocado en hummus, maar mocht je het qua smaak lekker vinden dan kun je de quesadilla’s uiteraard nog iets meer aankleding met een handje geraspte kaas.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Avocadoquesadilla's met groenten en hummus
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- 1/2 courgette in kleine blokjes
- 2 tomaten in blokjes
- 200 gr zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt
- 200 gr kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
- 200 gr kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gedroogde oregano
- peper en zout
- sap van 1/2 citroen
- 6 grote tortillawraps
- 1 avocado fijngeprakt
- hummus
Instructies
- Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie aan tot het goed begint te geuren. Voeg vervolgens de rode paprika en courgette toe tot de paprika zacht wordt.
- Doe de tomaten, bonen en kikkererwten bij de andere ingrediënten in de pan en voeg hier de kruiden en specerijen aan toe. Schep het geheel goed om en laat 10 - 15 minuten verwarmen tot de tomaat uit elkaar is gevallen.
- Breng de groentemix op smaak met citroensap, peper en zout.
- Smeer één helft van de tortillawraps in met hummus en de andere helft met avocado. Schep wat van de groentemix op één helft van de tortillawrap en vouw de andere helft eroverheen.
- Bak de quesadilla's in een droge pan tot de tortillawrap bruin begint te kleuren en aan weerszijden lekker knapperig is.
Klinkt heerlijk!
Lekker hoor! Staat op de planning deze week.
Hmm heerlijk, denk inderdaad niet dat de kaas te missen is :)