10 musthaves voor nieuwbakken mama’s

Inmiddels ben ik alweer een half jaar mama van baby Vic. Toen ik nog zwanger was keek ik tientallen filmpjes en las ik verscheidene artikelen over de echte ‘musthaves voor baby’s’. De meningen zijn hierover nogal verdeeld en ook bij items op de standaard uitzetlijst zette ik nog wel eens vraagtekens. Wat zijn nou de dingen die écht handig zijn, de dingen die je écht in huis moet hebben? Ook hier zullen verschillende mama’s verschillende dingen over zeggen, maar in de onderstaande video laat ik je mijn 10 musthaves voor nieuwbakken mama’s zien. Dit zijn de producten die wij heel erg handig vinden en vonden en die voor ons lifesavers zijn geweest. Een aantal van deze producten gebruiken we nog steeds, een aantal (helaas!) niet meer omdat Vic er te groot is voor is. Onder de video zet ik alle items die ik heb genoemd voor je op een rij, inclusief een link naar de/een webshop waar je het kunt kopen.

Ik ben benieuwd: wat zijn jouw ultieme baby-musthaves?


Klik hier als je de video niet kunt zien

De items die ik heb genoemd:

Mocht je geld willen besparen: Ewan het droomschaapje, de Puckababy’s, draagdoek van Babylonia, de maxi-cosi adapters en het boek Oei ik groei! zijn ook regelmatig tweedehands te vinden op Marktplaats!

Wat betreft de omslagdoeken/badcapes: de capes van HEMA zijn ook heel fijn!

Join the Conversation

 1. Wij vonden een (kleine) thermosfles ideaal ivm fles voeding en op die manier onderweg altijd heet water bij de hand. Verder indd de inbakerdoeken… een uitkomst!!

 2. Annemiek says:

  Leuke blog/video!

  Hydrofielen inderdaad ideaal :-), maar ik heb ze (mag ik zeggen gelukkig?) niet zo duur :-0! Bij Kruidvat heb je ook de XL en de gewone maat heb ik zowel van Hema als Kruidvat.

  Ben zelf erg blij met de babylijn van Weleda en gebruik thuis een blok zeep (doe je veel langer mee) en heb in de kleine toilettas (heel handig) wat miniverpakkingen bad/douche in één. Voor het huidje (indien nodig) kokosolie, propoliszalf of calendulazalf. Badderen doe ik eigenlijk nooit, die van mij namen en nemen we eigenlijk altijd om de zoveel tijd mee onder de douche. En tussendoor gewoon lekker met een teiltje. Zeker bij nr1 het beste, ivm droge/eczeemhuid.

  Ik denk ook wel dat het per situatie, eigen voorkeur van middelen en zelf per kind kan verschillen. Zo had en heeft mijn oudste een erg gevoelige huid en was ik superblij met kokosolie en calendulazalf. Mn tweede (net 1 jaar) heeft totaal geen droge huid en de keren dat ik haar heb ingesmeerd zijn denk ik op twee handen te tellen ;-). Tandje 3 en 4 zijn net doorgekomen en het was toen pas voor het eerst dat er een paar rode plekjes op de billetjes verschenen.

  1. Sabine Author says:

   De meeste hydrofiele doeken die ik in de la heb liggen zijn ook van Kruidvat en/of HEMA hoor. Maar degene die ik in de video laat zien vind ik wel de aller- allerfijnste.

   1. Annemieke says:

    Ah ok! :-).
    Het zal ongetwijfeld erg goede kwaliteit zijn, denk ik. Mag ook wel met zo’n prijs.
    Lekker van genieten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close