Tip: gebakken gnocchi

Jullie hebben al kunnen lezen dat ik niet al te lang geleden mijn eerste ervaring met gnocchi had. Een geslaagde ervaring weliswaar. Gnocchi wordt door veel mensen bestempeld als saai of smaakloos en ergens kan ik me daar wel iets bij voorstellen. De aardappelpasta heeft veel nodig om op smaak gebracht te worden. Maar er bestaat een methode om gnocchi in een handomdraai lekkerder te maken zónder al teveel ingrediënten. Maak gebakken gnocchi!

Gnocchi is een pasta die gemaakt wordt van aardappelmeel en aardappels zijn te bakken. Waarom zou gnocchi dan niet te bakken zijn? Precies! Wanneer je gnocchi in de pan pakt krijgt het een knapperig bruin korstje dat niet alleen veel doet voor de smaak van de pasta, maar ook zijn vruchten afwerpt voor de textuur. De boterzachte gnocchi wordt ineens een stuk spannender wanneer je eerst door een knapperige korst moet bijten. Om je een idee te geven hoe je een gebakken gnocchi gerecht klaarmaakt, hierbij een suggestie.

gebakken gnocchi

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 1 pak gnocchi (dit ligt gewoon bij de pasta)
 • 2 dikke plakken achterham
 • 1 bakje Paddenstoelenmelange
 • geraspte kaas
 • verse basilicum
 • peper en zout
 • olijfolie
 • boter

1. Verhit wat boter en olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gnocchi tot het aan de buitenkant bruin begint te kleuren en het een knapperig korstje krijgt.

2. Snijd de plakken ham in blokjes en bak deze samen met de paddenstoelenmelange in een andere pan goudbruin en knapperig.

3. Voeg de paddenstoelen/ham-mix aan de gnocchi toe wanneer de gnocchi bruin kleurt. Strooi, terwijl alles nog in de pan zit de geraspte kaas over het gerecht en breng het geheel op smaak met peper en zout. Roer even goed door tot de kaas begint te smelten.

4. Schep de gebakken gnocchi op een bord, strooi het gerecht af met nog een beetje extra kaas en verse basilicum.

En that’s it! Het koken van gnocchi is al makkelijk, maar het bakken ervan vergt weinig meer moeite. Daarnaast is het ook nog eens een stuk lekkerder en ook nog relatief gezond (de kaas even daar gelaten). Doordat je op het laatst alle ingrediënten samen in één pan bakt worden de smaken goed met elkaar uitgewisseld en zorg je ervoor dat het gerecht niet droog wordt. Je kunt er nog voor kiezen om een sausje bij dit gerecht klaar te maken, maar persoonlijk vond ik dit niet nodig.

Heb je gnocchi altijd wat smaakloos en saai gevonden? Probeer dan gewoon eens gebakken gnocchi te maken!

gebakken gnocchi

gebakken gnocchi

gebakken gnocchi

Join the Conversation

 1. Ik heb nog nooit gnocchi geprobeerd, maar het ziet er wel erg lekker uit op deze manier!

 2. Dat ziet er heel lekker uit, misschien toch eens gnocchi proberen met dit recept!

 3. Samantha says:

  Dit ziet er echt ontzettend lekker uit! Ik krijg er trek van, haha! :)

 4. Jorta says:

  moet de gnocchi nie eerst gekookt worden??

  1. Je kunt het eerst koken, maar wanneer je het rustig opbakt gaart het tijdens het bakken ook wel.

 5. Ik heb afgelopen week voor het eerst Gnocchi ontmoet. Had echt geen idee wat het was. Wat een bommetje, maar wát lekker. Het waren net zoals hier, opgebakken stukjes gnocchi gemixt met zacht gekookte pompoen. Er zat een crème van parmazaan bij. Het lijkt mij heeeeel leuk als je een keer een video maakt over het maken van gnocchi!!!

 6. Adri Zanen says:

  Was een erg lekker recept
  Maak ik vast meerdere keren

 7. Ik zag dat er al iemand vroeg of de gnocci eerst gekookt moet worden voor het bakken en het antwoord was dat dat niet echt hoefde. Maar gaat het hier om verse gnocci of gedroogde, zoals die van Gran d’Italia?

  1. Dat maakt niet uit; zowel de verse als de gedroogde hoef je niet eerst te koken.

 8. René says:

  sabine ziet er heerlijk uit maar hoe lang moet alles in de pan?

  1. Een minuut of 20.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close