Er worden regelmatig hele fijne delicatessen naar ons opgestuurd en deze keer was het pakketje van Italiaanse afkomst. Van het merk DiGusti ontvingen we een fles limoncello en een fles limonciòccolat, oftewel: chocolade limoncello. Zo vlak voor mijn weekje vakantie naar Italië besloot ik hier eens even fijn mee aan de slag te gaan want we kunnen hier natuurlijk veel meer mee dan enkel en gewoon opdrinken, dus ik maakte een no bake limoncello cheesecake.
No Bake Cheesecake
Denk je Italië, dan denk je Limoncello. Maar ook Cantuccini, dé Italiaanse koekjes en de perfecte bodem voor deze taart. Zo gezegd zo gedaan en op deze bodem smeren we nog 2 lagen, de limoncello laag en de chocolade limoncello laag. Een heerlijk fris (maar machtig!) dessert voor na je Italiaanse maaltijd of om te vieren dat je op vakantie gaat!
Limoncello Cheesecake
Ingrediënten
De bodem
- 175 gram Cantuccini koekjes
- 100 gram boter
Limoncello Laag
- 3 pakjes MonChou á 100 gram
- 100 gram suiker
- 4 eetlepels Limoncello
- 1 citroen rasp
- 1 beker slagroom á 125 ml
- 50 gram suiker (voor in de slagroom)
- 1 zakje klopfix
Limonciòccolat Laag
- 3 pakjes MonChou á 100 gram
- 1 beker slagroom á 125 ml
- 50 gram suiker (voor in de slagroom)
- 100 gram suiker
- 150 gram pure chocolade
- 4 eetlepels Limonciòccolat
- 1 zakje klopfix
Instructies
De bodem
- Maal de koekjes in een blender fijn.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg de koekkruimels toe. Roer het geheel goed door elkaar.
- Stort de bodem in een met bakpapier beklede springvorm, druk aan en maak glad met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
Limoncello Laag
- Roer de monchou glad met het citroenrasp, de limonchello en 100 gram suiker.
- In een andere kom klop je de slagroom met de andere 50 gram suiker en de klopfix glad en stevig.
- Roer nu de slagroom door de monchou en stort deze laag in de springvorm.
Limonciòccolat Laag
- Hak de chocolade in stukken en smelt au bain marie.
- Roer ondertussen de monchou glad met de limonciòccolat en 100 gram suiker.
- Als de chocolade tot saus gesmolten is dan haal je de schaal van de pan af en laat je de schaal chocolade afkoelen op een taartrooster.
- In een andere kom, klop je de slagroom met de andere 50 gram suiker en de klopfix glad en stevig.
- Roer nu de slagroom en de chocolade door de monchou en stort deze laag in de springvorm.
- Laat het geheel opstijven in de koelkast, minimaal 4 uur. Garneer voor het serveren met nog wat limonciòccolat en koekkruimels.
Wauw wauw wauw, hij ziet er echt fantastisch uit! Well done :)
Dank!
Hij ziet er niet alleen waanzinnig mooi uit, hij klinkt ook heerlijk! :)
ziet er echt super uit!
alleen die Limonciòccolat: waar kan je deze vinden BE?
liefs
Volgens mij te koop bij de Albert Heijn, maar je kunt het ook online bestellen op de site van DiGusti!
Wauw wat een prachtige cheesecake! Die moet wel goed smaken!
Limoncello is zo lekker! Maak er vaak een ijstaart van met lange vingers en zelfgemaakt ijs. Deze cheesecake klinkt echt onwijs lekker. En geen oven nodig, ideaal!
Klinkt ook heel erg lekker!
oh heerlijk TE LEKKER ik ga deze opslaan!
lekker hoor!
Goodness…. Nog zo één. Beetje spijt van die cheesecake to be met tofu in de koelkast nu haha :) Maar wellicht valt het mee ;)
Heb je een cheesecake gemaakt met tofu? Ben heel benieuwd hoe dat uitpakt!
Hoi! Ik ga deze zeer binnenkort maken, maar nu vroeg ik me af (als kook-noob) of de limoncello+ Limonciòccolat uit de vriezer moeten komen alvorens te gebruiken in dit recept.
Het lijkt me niet, maar omdat deze drankjes normaal ijskoud geserveerd worden… :)
Nee hoor, die hoeven niet uit de vriezer te komen!
Oké! Nog een vraag, de slagroom – daar gaat nog 50 gr suiker bij, maar is dit dan voor ongezoete slagroom?
Ja klopt Hanneke!
Goedemiddag,
Kan ik ook iets anders gebruiken dan limoncioccolat of het weglaten?
Ja hoor, je kunt ook twee lagen van de andere maken.
Voor welke grootte vorm en voor hoeveel personen is deze lekkere cheesecake?
Je kunt een vorm aanhouden van 20cm doorsnede. Dat is genoeg om 10-12 stukken van te snijden.