Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Limoncello Cheesecake
Servings:
1
taart
Ingrediënten
De bodem
175
gram
Cantuccini koekjes
100
gram
boter
Limoncello Laag
3
pakjes
MonChou
á 100 gram
100
gram
suiker
4
eetlepels
Limoncello
1
citroen
rasp
1
beker
slagroom
á 125 ml
50
gram
suiker
(voor in de slagroom)
1
zakje
klopfix
Limonciòccolat Laag
3
pakjes
MonChou
á 100 gram
1
beker
slagroom
á 125 ml
50
gram
suiker
(voor in de slagroom)
100
gram
suiker
150
gram
pure chocolade
4
eetlepels
Limonciòccolat
1
zakje
klopfix
Instructies
De bodem
Maal de koekjes in een blender fijn.
Smelt de boter in een steelpan en voeg de koekkruimels toe. Roer het geheel goed door elkaar.
Stort de bodem in een met bakpapier beklede springvorm, druk aan en maak glad met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
Limoncello Laag
Roer de monchou glad met het citroenrasp, de limonchello en 100 gram suiker.
In een andere kom klop je de slagroom met de andere 50 gram suiker en de klopfix glad en stevig.
Roer nu de slagroom door de monchou en stort deze laag in de springvorm.
Limonciòccolat Laag
Hak de chocolade in stukken en smelt au bain marie.
Roer ondertussen de monchou glad met de limonciòccolat en 100 gram suiker.
Als de chocolade tot saus gesmolten is dan haal je de schaal van de pan af en laat je de schaal chocolade afkoelen op een taartrooster.
In een andere kom, klop je de slagroom met de andere 50 gram suiker en de klopfix glad en stevig.
Roer nu de slagroom en de chocolade door de monchou en stort deze laag in de springvorm.
Laat het geheel opstijven in de koelkast, minimaal 4 uur. Garneer voor het serveren met nog wat limonciòccolat en koekkruimels.
Notities
Om de taart extra goed op te stijven kun je hem een paar uur in de vriezer zetten.