In deze salade staan de garnalen centraal. Lekker veel en flink op smaak gebracht met veel kruiden. Er zit limoenrasp- en sap doorheen wat het lekker fris maakt en uiteindelijk mix je de garnalen met wat avocado en veldsla. Twee groene aanvullingen die niet al te uitgesproken van smaak zijn, maar wel goed passen bij de garnalen.
Wat mij betreft is dit simpele gerecht er dus eentje voor erbij op tafel. Als je bijvoorbeeld zomers tafelt en verschillende gerechten op tafel zet. Misschien wel alleen maar visgerechten, of juist met wat vlees van de barbecue. Deze salade is in ieder geval licht, fris en lekker smaakvol. En mocht je gewoon voor jezelf lekker willen koken, dan is dit ook absoluut een maaltijd voor jou alleen. Ik zou ‘m zo voor mezelf maken!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Limoen garnalen salade
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 200 gram garnalen
- 1 limoenrasp
- sap van 1 limoen
- 1 teen knoflook geraspt
- een hand veldsla
- 1 avocado in plakken
- een hand amandelen
- 3 takjes basilicum fijngesneden
- 12 takjes koriander fijngesneden
- 1 takje munt fijngesneden
- peper
- zeezout
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de garnalen hierin in korte tijd gaar. Voeg na de garnalen ook de limoenrasp, -sap en de knoflook toe.
- Verdeel ondertussen de veldsla, avocado en amandelen over een schaal.
- Wanneer de garnalen gaar zijn meng je ze met de verse kruiden. Roer goed door en verdeel over de salade. Maak af met een beetje peper en zout.