Springrolls van Jürgen

Jürgen is weer van de partij! Wellicht ken je hem nog van een vorig artikel waarin hij liet zien hoe je Kip met groene curry moest maken en vandaag heeft hij wederom een erg lekker en leuk recept voor jullie. Wellicht iets toegankelijker dan de vorige en ook iets herkenbaarder. Jürgen maakte namelijk Springrolls en daar heeft hij speciaal voor jullie uitgebreid stap-voor-stapfoto’s van genomen. Dus ben jij gek op die kleine loempia’s met een zoetzure chilisaus, volg dan het onderstaande recept en je hebt in een handomdraai jouw eigen gemaakte springrolls op tafel staan. Lekker als snack tussendoor of bij een Aziatische maaltijd!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 100 gram kipgehakt
  • 1 sjalotje
  • 1 wortel
  • 100 gram prei
  • 100 gram rijstnoedels
  • ½ teentje knoflook
  • 1 stengel limoengras
  • verse koriander
  • vissaus
  • sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 16 loempiavellen
  • 1 losgeklopt eigeel

1. Snijd de sjalotjes, wortel en prei in fijne reepjes en week ondertussen de rijstnoedels vast in koud water. Hak ook de knoflook, het citroengras en de stengels van de verse koriander fijn. De korianderblaadjes worden op het laatst gebruikt als garnering.

2. Verhit wat olie in een wok en fruit hierin de knoflook met het citroengras en de fijngehakte korianderstengels. Voeg vervolgens het kippengehakt toe en wok tot het vlees gaar is.

3. Laat de rijstnoedels uitlekken en voeg deze toe aan de kip. Doe ook de fijngesneden groenten in de wok en laat het geheel een paar minuten al roerend gaar worden.

springrolls 4. Breng het mengsel op smaak met de suiker, de vissaus en de sojasaus. Blijf proeven want iedere smaak is anders! Wees een beetje zuinig met de vissaus, dit heeft namelijk een erg aanwezige smaak. Begin met een theelepel en bouw van daaruit verder.

5. Haal de pan van het vuur wanneer de groenten gaar zijn maar nog wel knapperig. Laat het geheel afkoelen.

springrolls

springrolls

6. Spreid de loempiavellen uit en leg in het midden van ieder val een beetje van het groentenmengsel. Rol de loempia’s op door eerst de buitenste hoeken naar binnen te vouwen en de loempia vervolgens van onderaf op te rollen. Plak het velletje dicht met een klein likje eigeel.

7. Verwarm de frituur voor op 175° en frituur de springrolls tot ze goudgeel gekleurd zijn.

Serveer de springrolls met een zoetzure chilisaus.

springrolls

 

Join the Conversation

  1. Joyce says:

    Lijkt me heerlijk! Heb het gelijk opgeslagen!

  2. MySimplySpecial says:

    Lekker! Ik ben gek op springrolls!

  3. Jum! Ik wil al een hele tijd loempia’s leren maken, deze zien er heerlijk uit :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close