Road Runners van Rudolph

863

Tijdens een dagje vrij laatst zapte ik weer eens naar 24Kitchen en gelukkig was Rudolph’s Bakery net op! Jammer genoeg herhalen ze op deze zenders alle programma’s zo’n tien keer per week waardoor ik uiteraard de aflevering die net op was al een keer had gezien. In ieder geval was het de aflevering waarin Rudolph Road Runners klaar maakte, een kleine variant op de Rocky Road zonder toevoeging van noten, en aangezien ik de aflevering al had gezien besloot ik een ritje naar de supermarkt te maken om er zelf mee aan de slag te kunnen gaan. Ik kan je alvast verklappen dat deze ‘snoeprepen’ slechts een dag bij ons in de koelkast hebben gestaan.

Wat heb je nodig? (10 repen)

  • 300 gram melkchocolade
  • 150 gram roomboter
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel cacaopoeder van goede kwaliteit
  • handvol minimarshmallows (of klein geknipte)
  • 1 rol mariabiscuitjes
  • 75 gram witte chocolade in stukjes

1. Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg de boter toe voordat de chocolade compleet gesmolten is.

2. Voeg vervolgens de basterdsuiker, honing en cacaopoeder toe en roer goed door. Blijf rustig verhitten en roeren tot de suiker volledig is opgenomen en de chocolade mooi glad is.

3. Haal de chocolade van het vuur en roer hierdoor de biscuit en minimarshmallows door. Laat even vijf minuten staan tot het een beetje is afgekoeld alvorens je de witte chocolade toevoegt.

4. Roer het beslag kort door en stort het in een met bakpapier bekleedde bakvorm van ongeveer 20×20 cm. Laat de Road Runners minstens twee uur opstijven in de koelkast.

5. Til de ‘koek’ met behulp van het bakpapier uit de bakvorm en snijd in lange repen.

Join the Conversation

  1. Dit ziet er heerlijk uit!

  2. Wow, dit is precies wat ik lekker vind. Niet bakken, lekker snel, veel chocolade: perfect. Qua looks lijkt het wat op arretjescake, smaakt het ook zo?

    1. Nee, het lijkt er qua looks inderdaad op maar de smaak van arretjescake is toch echt heel anders!

  3. Ellen says:

    Oooh dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens maken. Kan het ook zonder honing?

    1. Je kunt de honing ook weglaten. Vervang het desnoods voor een extra schepje suiker als je toch de zoete smaak wil.

  4. Het ziet er echt super lekker uit! Ik krijg er helemaal trek van, haha.

  5. OMG! Dit ziet er zooo lekker uit :)

  6. O. Stop! Sinds ik de rocky roads ken, wil ik nooit geen andere snoeperij meer …

    1. En bedoel je dus dat dit recept je ontzettend lekker lijkt of dat het geen echte rocky road is? ;)

  7. Mijn oma maakte vroeger altijd een hele cake die hier heel erg op lijkt, heerlijk! Alleen zat er verschrikkelijk veel suiker in, dit lijkt me toch iets gezonder ^^
    Bedankt! :)

  8. Yummieeee says:

    Ga ik proberen!!

  9. Ziet er heerlijk uit! Helaas zo ongezond! haha

  10. Jennifer says:

    Hallo,
    Kan ik ook kristal suiker gebruiken in plaats van basterderd suiker?

    1. De basterdsuiker zorgt ervoor dat het geheel wat meer ‘chewy’ wordt en dat is eigenlijk wel wat je wil. Je zou kristalsuiker kunnen gebruiken, maar het zorgt wel voor een ander resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close