Avocadosalade met rivierkreeftjes en gepocheerd ei

Hoewel ik vrijwel geen tijdschriften meer lees vind ik het zo af en toe wel leuk om nog wat foodmagazines door te bladeren. In de Foodies kwam ik een paar weken geleden een recept tegen voor een salade met rivierkreeftjes en een gepocheerd ei. Nu ben ik dol op garnaaltjes, rivierkreeftjes en alles wat daarop lijkt en omdat ik eindelijk de juiste techniek voor het pocheren van een ei onder de knie heb, leek het me een mooie gelegenheid om deze salade eens te maken. Ik at deze avocadosalade met rivierkreeftjes en gepocheerd ei op een zonnige dag en daar past ‘ie wat mij betreft perfect bij. Lekker gezond, licht van smaak maar desondanks vullend genoeg als complete maaltijd.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

 • 2 handenvol veldsla
 • 5 cherrytomaatjes
 • 1 eetlepel witte wijnazijn
 • snufje suiker
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 sjalot
 • ½ eetlepel natuurazijn
 • 100 gram rivierkreeftjes
 • ½ avocado
 • 1 ei
 • peper en zout

1. Was de veldsla grondig en verdeel deze over het bord. Meng de witte wijnazijn met de suiker, de olijfolie, de natuurazijn en een fijngesnipperd sjalotje en zet even apart.

2. Snijd de avocado in blokjes en de cherry tomaatjes door midden. Schep zowel de avocado als de cherrytomaatjes door de dressing die je zojuist hebt gemaakt.

3. Verdeel de avocadosalade en de rivierkreeftjes over de veldsla.

4. Pocheer het ei zoals ik je hebt laten zien in deze video.

5. Leg het ei bovenop de salade en bestrooi met peper en zout.

avocadosalade met rivierkreeftjes en gepocheerd ei

avocadosalade met rivierkreeftjes en gepocheerd ei

Join the Conversation

 1. Marloes says:

  Wat een lekker recept! Ziet er goed uit!

 2. Oooh wat heerlijk!!!!!!

 3. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er goed uit!

 4. Willemijn says:

  Wat een originele combi, garnalen & avocado. Klinkt heel lekker!

 5. Julie Hapjesprincess says:

  Mmmm ik ben dol op avocado’s. Ga ik zeker eens proberen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close