Video: How-to Ei pocheren

Een van de kooktechnieken die ik maar niet onder de knie kreeg was het ei pocheren. Mijn hemel wat heb ik er lang over gedaan om de juiste techniek te vinden. Iedere methode, ieder filmpje had ik misschien wel tien keer bestudeerd maar keer op keer lukte het niet, wat ik ook probeerde. Omdat ik voor Pasen toch echt aan de slag moest (en wilde) met gepocheerde eieren moest ik er toch aan geloven. En eindelijk kan ik het, eindelijk heb ik de juiste techniek gevonden. En ik laat je nu graag in de onderstaande video zien hoe ik het doe.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Vergeet je niet te abonneren op het OMF YouTube kanaal! Zo zie je als eerste de nieuwste video’s.

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Handig filmpje! Ik heb dit eigenlijk nog nooit geprobeerd.

 2. Anniek says:

  Héle handig video, ik had het nog nooit geprobeerd, maar ook vooral omdat het me zo moeilijk leek! Maar het blijkt dus prima te gaan, als je maar weet welke techniek je moet gebruiken :) Dit lijkt me heel leuk voor pasen!

 3. Judith says:

  Ik heb nog nooit geprobeerd om een ei te pocheren, omdat het me altijd zo moeilijk leek! Maar dit lijkt inderdaad nog best makkelijk! Ga het eens proberen!

 4. Goed en handig filmpje! Bij de Dille&Kamille verkopen wij ook een ei-pocheerder; superhandig!

  1. Sabine Author says:

   Bestaat dat tegenwoordig ook al? Haha!

 5. Marja says:

  Wat een handig filmpje! Het is bij mij ook al wel 10 tot 15 x mislukt. En ik heb echt alles al geprobeerd, maar jouw techniek nog nooit! Ik ga het zeker proberen en wie weet…..misschien heb ik nu ook eindelijk goed gepocheerde eitjes! Dank je wel voor je uitleg!

  1. Sabine Author says:

   Oh ik hoop het! Dat zou ik wel heel leuk vinden.

 6. gwendy wesseler says:

  Een kopje, plastic folie er in. Folie invetten met een beetje olie. Dan eitje erin breken, dicht draaien en 5 min in pannetje met net aan de kook water leggen. Je hebt dan een perfect gepocheerd ei. Water mag absoluut niet koken dan word je eiwit taai. Dit is ook een manier, ziet er alleen minder mooi uit. Als je het op deze manier wil doen is het wellicht een optie toch even een draaikolk te maken voor je het eitje in de pan doet. Dan heb je niet zoveel ,,los,, eiwit.

 7. Marijke says:

  Na, jaren niet te durven, heb ik ein-de-lijk gepocheerde eieren gemaakt daarnet! Ik dacht dat het geweldig moeilijk zou zijn, maar als je het zo doet is het echt doodsimpel. Ze waren ook zo mooi gelukt als de jouwe. Heerlijk op een salade met zalm!

  1. Sabine Author says:

   Wat goed! Fijn he, als dat voor een eerste keer lukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close