Monchoutaart

639

Monchoutaart, aaah ik ben er zó dol op. De monchoutaarten die ik altijd at (op verjaardagen, niet thuis) kwamen vrijwel altijd uit een pakje en dus besloot ik dat het tijd werd om het eens helemaal zelf te maken. From scratch. Waar veel mensen de taart maken met een bodem van Bastognekoeken, maak ik hem steevast altijd van Jodekoeken. Veel lekkerder als je het mij vraagt, want de bodem is bijna hetgeen wat de taart het lekkerst maakt. Tijd voor een recept! Je hebt er geen oven voor nodig, enkel een taartvorm en een koelkast.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram roomboter
  • 1 pak Jodekoeken
  • 2 pakjes monchou (200 gram in totaal)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 bekertje slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blikje vlaaivulling Kers (of aardbei)

1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier zodat je de taart er straks makkelijk van af kunt scheppen.

2. Vervolgens beginnen met het maken van de bodem, aangezien deze even moet opstijven. Verkruimel de Jodekoeken maar laat er nog wel wat grovere stukken tussen zitten, dat maakt het namelijk lekker. Smelt de boter en meng dit vervolgens met de verkruimelde koek. Stort de koekkruimels met de boter op de bodem van het taartblik en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de bodem minimaal een half uur in de koelkast.

3. Mix de monchou met de basterdsuiker goed door elkaar.

4. Voeg aan de slagroom het zakje vanillesuiker en de klopfix toe, en klop het met behulp van de mixer stijf.

5. Voeg de stijfgeklopte slagroom aan de monchou toe, en roer voorzichtig door totdat alles goed gemengd is.

6. Stort het monchoumengsel op de taartbodem en strijk glad met een pannenlikker. Zet de taart vervolgens minimaal een uur in de koelkast.

7. Wanneer de taart voldoende stevig is geworden, garneer je de taart met de vlaaivulling. Zet de taart nog even een uur in de koelkast en hij is klaar om te serveren.

Join the Conversation

  1. Wauw, wat een fotogenieke taart, haha! Hij ziet er heel lekker uit, terwijl het supersimpel is volgens mij.

  2. Heerlijk monchoutaart! Op verjaardag is de monchoutaart altijd als eerste ‘uitverocht’. Ik maak hem ook altijd me jodekoeken, inderdaad veel lekkerder ;-)
    Laatste tijd ben ik ook maar van de aardbei-topping, ipv kersen.

  3. Ik heb ook niet gek op taarten uit pakjes. Alles wat je zelf maakt is zoveel lekkerder. Dit lijkt me ook zalig!

  4. Yumm, ziet er echt heerlijk uit!! Ik houd er alleen nooit zo van omdat zoo ontzettend machtig is!

  5. hmmmm heerlijk!!

  6. Brenda says:

    Heb meteen trek in mon chou taart, heeeerlijk!!! Zelfgemaakt is het allerbeste :)

  7. Oh , dat klikt lekker jodekoeken…nog nooit geprobeerd!

  8. Ziet er heel lekker uit!

  9. Natasha says:

    Mijn moeder maakt deze taart al jaren en is inderdaad ook favoriet op verjaardagen! De kersen vind ik persoonlijk lekkerder, zorgt voor een fris zuurtje bij de zoete taart. Ook maakt zij de bodem van biscuitjes, jodenkoeken zijn wellicht een leuke afwisseling!

  10. Daisy says:

    Klinkt erg lekker, ga deze taart morgen proberen te maken! Had alleen een vraagje, heb je een bekertje van 200 ml slagroom gebruikt, of 250 ml?

    1. 200ml slagroom is voldoende.

  11. Heeeerlijk!

  12. Anja van den Berg says:

    Hai Sabine, op jacht naar een recept voor taart kwam ik ook deze taart tegen op de website. Hier thuis is de mond chou taart ook altijd als eerste uitverkocht en ik maak ook alles zelf. Zelfs zonder kant-en-klare vlaaivulling. Gewoon met kersen zonder pit uit pot en taartina. Super eenvoudige en lekkere topping. Kersen uit laten lekken, maar het nat van de kersen bewaren. De kersen verdelen over de bovenkant en volgens het zakje van taartina het sap bereiden en over de kersen schenken.

  13. Monique says:

    Hi, heel late reactie, maar ik wil deze taart graag maken :) Mijn springvorm is 28 cm, zijn deze hoeveelheden dan voldoende?

    1. Nee, dan is dit wel echt iets te weinig. Ik zou de ingrediënten voor de vulling verdubbelen, dan krijg je een lekkere dikke laag. Twee blikken vlaaivulling gebruiken voor de topping en voor de bodem zit je denk ik wel goed mits je de koeken kruimelt.

  14. Lisette says:

    Ik maak deze taart altijd met theebiscuitjes als bodem en ik doe er ook nog banaan bovenop! Een gegarandeerd succes op verjaardagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close