Tim Kookt: Kipkluifjes in mosterdmarinade

261

Een goed feestje is wat mij betreft niet compleet zonder warme snacks. Begrijp me niet verkeerd hoor, een stukje taart op zijn tijd vind ik heerlijk, maar ik kan helemaal losgaan op schalen hapjes tijden feestjes ha ha. Een paar weken geleden maakte Tim kipkluifjes in mosterdmarinade als weekendsnack en hoewel de marinade totaal niet lekker rook, was het eindresultaat verrassend lekker! En het is eens iets anders dan de eeuwige barbecuemarinade!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram kipkluifjes
  • 3 eetlepels pittige mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel Worcestershiresaus
  • peper en zout

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en doe de kipkluifjes bij de marinade in de kom.

2. Schep alles even goed om zodat iedere zijde van de kip is voorzien van een laagje mosterdmarinade.

3. Dek de kom af met aluminiumfolie en laat de kip minimaal twee uur in de koelkast marineren.

4. Haal de kip een uur voor het bereiden uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

5. Verhit een droge koekenpan en bak hierin de kipkluifjes om en om in een paar minuten gaar.

Vergeet de servetjes niet op tafel te zetten!

Kipkluifjes in mosterdmarinade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Lekker zeg! Die zouden bij ons op een feestje binnen no-time verdwenen zijn.

  2. Warme snacks zijn altijd het beste ja!

  3. Ik ben hier wel heel erg benieuwd naar! Ik ben gek op dit soort warme snacks op een feestje!

  4. Klinkt goed! Ik hou ook wel van warme snacks.

  5. Hmmm, Tim heeft best goede recepten! Ik ben helemaal gek op mosterd en kip. Ik ga het een keer proberen met een gewone kipfilet!

  6. Diana says:

    Met mosterd, wat lijkt me dat lekker!

  7. Klinkt best lekker. Misschien een honing mosterd dipje er nog bij… mmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close