Pittige Zalmsalade

636

Ik vind goede salades echt heerlijk, en al helemaal als er gemarineerde zalm of tonijn in zit. Doet daardoor een beetje denken aan een pokébowl, of een ander sushi-achtig gerecht. In ieder geval, het is heel lekker om de zalm dus een beetje te marineren. In dit geval deed ik dat met sesamolie, sojasaus en een klein beetje chilisaus. Voor de rest is het een redelijk simpel verhaal. Want terwijl de marinade lekker in de zalm trekt, maak je de salade klaar door alle ingrediënten ervoor met elkaar samen te voegen. Rucola, veldsla, radijsjes, avocado.. En sugar snaps, alleen die bak je even kort. Afmaken met pittige kiemgroenten en chilipoeder en je hebt een pracht van een salade op tafel staan. Gezond, heerlijk smaakvol en echt eentje voor een mooie zomerse dag.

0 van 0 stemmen

Pittige Zalmsalade

Ingrediënten

Marinade

  • 150 gram gerookte zalm - haasje, in blokjes gesneden
  • 1,5 el sesamolie + extra voor garnering
  • 1 el sojasaus + extra voor garnering
  • 1 tl zoete chilisaus
  • 1/4 tl cayennepeper - meer naar smaak + extra voor garnering
  • 1/2 el zwarte sesam

Overig

  • een handje veldsla
  • een handje rucola
  • een handje radijsjes - in partjes
  • 100 gram sugar snaps
  • 1/2 avocado - in plakken
  • pittige kiemgroenten
  • zeezout

Instructies

  • Begin met het mengen van alle ingrediënten voor de marinade en roer hier vervolgens de zalmblokjes door. Zet aan de kant.
  • Meng nu de veldsla met de rucola (ik breek de rucola altijd een beetje voor meer smaak) en leg dit op een groot bord of doe het in een schaal.
  • Verhit een beetje sesamolie in een pan en bak hier de de sugarsnaps 3 tot 4 minuten in.
  • Verdeel vervolgens de sugarsnaps, radijsjes, avocado en zalmblokjes over de sla.
  • Maak de salade af met een beetje sojasaus, sesamolie, eventueel een beetje zeezout en als laatste een beetje chilipeper en de kiemgroenten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Rineke says:

    Lijkt me heerlijk en ga ik vrijdag maken, maar er staan wel een paar foutjes in het recept. De radijsjes worden niet genoemd bij de ingrediënten en daar staan weer wel kiemgroenten, die niet meer worden genoemd in het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close