Wie wil JIJ verrassen met een Tex Mex foodtruckbezoek? (+ recept voor romige kip taquito’s met zwarte bonen)

gesponsord

Waaah ik heb wel ZOIETS LEUKS voor jullie vandaag! Een winactie waar ikzelf bijna jaloers op ben. Zo langzaamaan zijn we allemaal wat meer op kantoor te vinden, zijn grotere groepen mensen weer toegestaan en zijn we allemaal meer buiten te vinden. Er mag weer samen gegeten worden, een terrasje worden gepakt… de zomer mag weer een beetje worden gevierd. En nu komt het leuke: ik ga binnenkort in de Santa Maria foodtruck op pad en JIJ mag bepalen wie ik ga verrassen. Nieuwsgierig geworden? Kan ik me helemaal voorstellen dus ik vertel je eerst wat meer over deze te gekke winactie voordat ik over ga naar het recept van vandaag.

Wie wil JIJ verrassen met een Tex Mex foodtruckbezoek?

Op maandag 6 juli ga ik met de Santa Maria foodtruck op pad, uiteraard volgens RIVM richtlijnen, en jij mag bepalen waar we heen gaan! Ben jij net weer aan het werk op kantoor en wil je al jouw collega’s verrassen met een lekkere snack, heb jij een zorginstelling in de buurt die echt wel in de watten gelegd mag worden of heeft jouw vereniging wel trek in iets lekkers: GEEF JE DAN NU OP.

Als jouw inzending uitgekozen wordt kom ik op maandag 6 juli met de foodtruck langs om iedereen te verwennen met deze heerlijke kip taquitos met zwarte bonen die je hieronder ziet. Da’s toch helemaal leuk? En lekker ook vooral, want zeg nou zelf… dit is toch lekkerder voor de lunch dan een bammetje met kaas niet waar?

Het mooie nieuws: om kans te maken op een bezoek van mij en de foodtruck hoef je helemaal niet zoveel te doen. Laat een reactie achter onder dit artikel waarin je aangeeft wie en waarom je deze persoon/mensen wilt verrassen. Vergeet niet om een geldig e-mailadres achter te laten zodat ik contact met je op kan nemen en that’s it. Hopelijk zie ik je op maandag 6 juli!

Romige kip taquitos met zwarte bonen

Romige kip taquitos met zwarte bonen

Romige kip taquitos met zwarte bonen

Romige kip taquito’s met zwarte bonen

Het gerecht dat ik ga uitdelen in de foodtruck zijn deze romige kip taquito’s met zwarte bonen. Het zijn eigenlijk krokante tortillarolletjes, gevuld met een heerlijk romige vulling van gekruide kip, zwarte bonen, maïs en nog veel meer. Ideaal om zo uit je hand te eten en te dippen in een frisse salsa of de crème fraîche dip die ik heb gemaakt. Mocht je nou niet de winnaar worden van deze winactie of niet willen wachten tot 6 juli, dan heb ik hierbij vast het recept voor je. Deze taquitos doen het ongetwijfeld goed bij de borrel of tijdens een snackdiner. Het mooie van dit recept is ook dat je er naar hartenlust mee kunt variëren. Als je niet zo van de kip bent, kun je ook gekruid gehakt gebruiken of zelfs vis. Liever helemaal geen vlees of vis, gebruik dan een dubbele hoeveelheid maïs en zwarte bonen.

No ratings yet

Romige kiptaquitos met zwarte bonen

Porties16 stuks

Ingrediënten

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Breng in een steelpan een laagje water aan de kook. Leg de kipfilet in het kokende water en draai het vuur laag. Kook de kip in 12 minuten gaar.
 • Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar en doe deze samen met 2 el Santa Maria Taco Seasoning Mix, de zwarte bonen, maïs, bosuitjes, avocado, naturel roomkaas en Santa Maria Green jalapeño in een kom. Schep alles goed om.
 • Leg een tortillawrap voor je neer en schep 1 el van het taquito mengsel op de wrap. Verdeel de vulling in een lange baan over de wrap en rol de wrap vervolgens stevig op.
 • Snijd het tortillarolletje doormidden en leg beide helften met de vouwkant naar beneden op de bakplaat.
 • Herhaal voorgaande stappen voor de rest van de wraps.
 • Bak de taquitos in het midden van de oven in 20 minuten lichtbruin en knapperig.
 • Roer terwijl de taquitos in de oven zitten de rest van de Taco Seasoning Mix door de crème fraîche bij wijze van dipsaus.
 • Serveer de kip taquito's direct als ze uit de oven komen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Romige kip taquitos met zwarte bonen

In samenwerking met Santa Maria

Join the Conversation

 1. Narska says:

  Ik zou graag mijn vriendin, die dol op Mexicaanse keuken is, willen verassen. Omdat zij in april besmet met COVID-19 werd en daardoor zware tijd heeft gehad. En zij woont ook nog eens in Apeldoorn :)

  1. Patricia says:

   Mijn collega’s van de afdeling die als enigen binnen de bank tóch iedere dag naar kantoor kwamen om alle corona betaal pauzes voor die duizenden financieel getroffen gezinnen in te regelen. Ik gun hun dit heerlijke Mexicaanse eten! Mijn gezin vond t overheerlijk :)

 2. Elise says:

  Mijn vriend Jeffrey! Door corona is helaas onze reis naar de F1 in Oostenrijk gecancelled, dit was mijn cadeau voor zijn 25e verjaardag. Hier zouden wij van 2 tot 6 juli zijn. Hoe leuk is het dan om hem op deze manier te verrassen met zijn favoriete eten? Altijd wanneer wij op reis zijn ergens eten we in een Mexicaans restaurant, en aangezien onze reis is gecancelled, missen we ook ons etentje bij de Mexicaan. Ik voel me schuldig dat het niet doorgaat ondanks dat dit overmacht is.. Wellicht is dit een lekkere goedmaker

 3. Elseline says:

  Wat een super leuke winactie!
  Ik zou graag meedoen om dit lekkers te delen met collega’s.
  Wij hebben de afgelopen tijd ‘gewoon’ doorgewerkt, en er werken hier alleen maar lekkerbekken, dus zo’n foodtruck zou heel erg op prijs gesteld worden :)
  Dat is weer eens wat anders dan een boterhammen lunch ;)

 4. Simone van der Griend says:

  Ik zou graag onze straat en buurtbewoners willen verrassen! Het is zo een gezellige buurt, iedereen staat voor elkaar klaar waar nodig, de kinderen spelen allemaal samen en als er iets is kun je terugvallen op elkaar.
  Zelfs in de Corona periode houden we een oogje in t zeil voor elkaar, helpen we waar nodig, doen we soms zelfs boodschappen voor elkaar.
  Dus een leuke verrassing voor deze bijzondere straat is zeer welkom!

 5. Lisette Bartels - Verheij says:

  4 sterren
  Dank voor dit lekkere recept en de kans alle collega’s in het verpleeghuis in amsterdam waar ik werk te verassen met een smakelijke lunch met jou foodtruck. Ik duim dat ik win!

 6. Angela says:

  Oee dat is lekker! Ik heb volgende week dinsdag mijn laatste stagedag voor dit schooljaar op de basisschool. Ik zoek nog een leuk bedankcadeau, dit zou echt een toffe verrassing zijn! Ik ga volgend schooljaar hier nog wel een half jaar stage lopen om af te studeren, maar door corona en de laatste schoolweek hebben we wel wat lekkers verdiend! Het zijn twee locaties die dicht bij elkaar zitten, ik denk een man of 16? Ik zie je maandag 6 juli in Alkmaar, haha!

 7. Carlijn says:

  Ja wat leuk. Ik wil mijn collega’s van de spoedeisende hulp van Rijnstate ziekenhuis verassen. Dat zou in deze tijd een geweldige verassing zijn!!

 8. Anita says:

  Oh dat is leuk, zou ik graag willen voor mijn sportgroep, we zijn met 11 vrouwen die 1 x in de week sporten en daarna natuurlijk gezellig koffie drinken en we gaan ook wel eens met elkaar uit eten, aangezien dat nu nog niet gaat lijkt me dit een superleuke oplossing!

 9. Marian B says:

  Dan zou ik mijn vader verrassen, omdat hij nog een vaderdagcadeau te goed heeft…Maakt ik het meteen helemaal goed Natuurlijk smullen mijn moeder, en mijn eigen gezin dan lekker mee!

 10. Marieke says:

  Wauw, dat zou geweldig zijn bij de diplomering van onze kanjers, mbo-studenten die in deze tijd hun examens hebben behaald!
  Tof idee!

 11. Stiena says:

  Ik zou graag de truck laten langskomen bij het Erasmus MC Rotterdam , omdat ik in deze rare tijd door de artsen en verpleegkundigen heel goed begeleid bent telefonisch , waar nodig . Afd suikerziekte , lever en pancreas ziekten en MDL afd .

 12. Hallo Sabine, ik zou heel graag mijn zusje en haar collega’s willen verassen. Zij werkt in het ziekenhuis en de laatste maanden hebben zij enorm had gewerkt omdat op hun afdeling alle corona patiënten werden ondergebracht. Dus uren lang in warme pakken hoogwaardige zorg verlenen, vakanties die werden ingetrokken en toch positief blijven, ik neem mijn petje af. Nu de laatste corona patiënten zijn ontslagen lijkt mij het super leuk om al die hardwerkende kanjers eens te verwennen met wat lekkers. Wat ze echt enorm verdienen.

  1. Marleen says:

   Mijn allerliefste zus word 7 juli 50 jaar.Zij is m’n beste vriendin en steun en toeverlaat sinds het overlijden van mijn man.Graag zou ik haar op deze manier willen verrassen .Groetjes Marleen.

 13. Marleen says:

  Mijn allerliefste zus word 7 juli 50 jaar.Zij is m’n beste vriendin en steun en toeverlaat sinds het overlijden van mijn man.Graag zou ik haar op deze manier willen verrassen .Groetjes Marleen.

 14. Eline says:

  Hoi Sabine! Ik zou graag mijn collega’s van het NH Collection Barbizon Palace Hotel in Amsterdam willen opgeven. Als 1 van de weinige hotels in Amsterdam zijn wij nooit gesloten geweest de afgelopen maanden. Ik ben super trots op iedereen zijn flexibiliteit en inzet. Wij zijn allemaal dol op eten dus dit verzetje zou in zeer goede aarde vallen!

 15. Marleen van Beek says:

  Wat een leuke actie! Mijn zoon Tim is 15 jaar oud en gek op mexicaans eten. Als het aan hem ligt staan er iedere dag burrito’s of taco’s op het menu. Dit zou een leuke verrassing voor hem zijn. Helemaal omdat we op zijn verjaardag normaal gesproken altijd uit eten gaan naar een mexicaan. Nu kon dat niet door corona. Een mooi goedmakertje! We wonen in Apeldoorn aan De Terrassen

 16. berna says:

  Ik zou graag mijn zusje verrassen met de truck. Wij zijn allebei onze baan kwijtgeraakt eind maart, maar hebben desondanks veel steun gehad aan elkaar om deze moeilijke periode door te komen. Zij verdient het dubbel en dwars om even te worden verwend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close