Japanse zalm sandwich van Claudia

196

Japans, zalm, sandwich… een combinatie van woorden die bij mij het water al in mijn mond doen lopen. Gelukkig is daar Claudia die deze woorden omtovert in een heerlijk uitziend broodje: een Japanse zalm sandwich. Hoewel de naam van het gerecht in eerste instantie wellicht kan afschrikken is dat nergens voor nodig, alle ingrediënten zijn namelijk gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.

Wat heb je nodig? (1 stuk)

  • 1 pistoletje of hard bolletje met sesamzaadjes
  • gerookte zalm
  • ½ avocado
  • ¼ komkommer zonder zaadlijsten
  • gebakken uitjes
  • mayonaise
  • wasabi

1. Maal de gebakken uitjes fijn in de keukenmachine of hak ze fijn met behulp van een mes of vijzel.

2. Snijd de halve avocado in plakjes en de komkommer in lange stroken.

3. Snijd het broodje open en beleg deze met de zalm, avocado en komkommer. Strooi hier de gebakken uitjes overheen.

4. Meng de gewenste hoeveelheid wasabi met de mayonaise (dit komt puur aan op proeven, voor ieder mens is de mate van pittigheid natuurlijk verschillend) en bestrijk de binnenkant van het bovenste kapje brood met de wasabimayonaise.

Meer lekkere recepten zijn te vinden op Claudia haar blog: Mango Monaco.

japanse zalmsandwich

Jouw recept ook op OhMyFoodness? Stuur het recept inclusief foto’s in via het contactformulier op deze pagina.

Join the Conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close