Hartige cake met courgette en paprika

Maar eigenlijk zit er niet alleen maar courgette en paprika in, maar ook tomaatjes. En een sjalotje, een teentje knoflook en oude kaas. Én Griekse yoghurt en maismeel. Wat mij betreft allemaal lekkere smaakmakers voor deze makkelijke hartige cake. En het is eens iets anders dan enkel wat gegrilde groenten naast je stukje vlees of vis; gewoon een plakje cake op je bord. Voordeel van zo’n cake is dat je hem na het kort bakken van de groenten, zo in de oven schuift en er dan geen omkijken meer naar hebt (ben ik altijd een grote fan van). En hij gaat vast niet in 1 keer op, dus de volgende dag heb je gewoon weer wat lekkers bij de lunch. Overigens ook een idee om dan een paar plakjes te snijden, en deze even in de oven te grillen met een beetje extra geraspte oude kaas erop. Lekker!

 

IMG 7696

IMG 7715

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Hartige cake met courgette en paprika

3.56 van 25 stemmen

Hartige cake met courgette en paprika

Porties12 plakjes

Ingrediënten

  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 8 cherry trostomaatjes
  • handje geraspte oude kaas
  • 4 eieren
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder
  • 1/2 theelepel scherp paprikapoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 225 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram maismeel
  • zout
  • citroenpeper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de courgette en paprika in kleine stukjes en bak samen met het sjalotje en de knoflook kort in een koekenpan. Voeg de citroenpeper en een beetje zout toe.
  • Snijd ondertussen de tomaatjes in partjes en voeg deze op het laatst toe aan de courgette en paprika. Bak even kort mee.
  • In een kom mix je de eieren met alle kruiden, de baking soda en Griekse yoghurt en het maismeel tot een glad beslag.
  • Voeg de gebakken groenten toe en mix nog even kort door elkaar.
  • Giet de mix in een met bakpapier beklede bakvorm (cakevorm) en strooi er als laatste de geraspte kaas over.
  • Schuif in de oven voor 55 minuten.

Join the Conversation

  1. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

    Ik zeg steeds dat ik het ga proberen, zo’n hartige cake. Nog steeds niet gedaan. Het blijft toch een gek idee, al spreekt het me wel aan om het zo met ’t avondeten te eten (en niet naar omkijken, halloo). Nu gaat ie echt op het lijstje hoor ;)

  2. Lijkt me heel lekker Vivian! Ik heb zo’n soort cake op vakantie eens gegeten, maar die vond ik nog te zoet. Had bedacht om thuis een hartigere variant te bakken en jij zorgt nu voor de reminder. Wat voor maismeel gebruik je, en waar koop je dat? Als ik het google vind ik het wel, maar ook polenta en maïzena, maar dat bedoel je niet denk ik..?

    1. Vivian Author says:

      Ik heb maïsmeel gekocht bij EkoPlaza Jaco! Geen polenta of maizena inderdaad ;-)

  3. Pauline says:

    Hij is heerlijk!! Net uit de oven en erg lekker. Tomatensoepje erbij en klaar.

  4. Sarissa says:

    Kan de maismeel ook worden vervangen door bijvoorbeeld tarwemeel of speltmeel? En veranderd dit dan nog iets in het recept? (Hoeveelheid, baktijd o.id.)

  5. mieke says:

    Zojuist gemaakt erg lekker! Ik heb er nog maissnacks (chili en wat hard) erbij gedaan en dat gaf een lekker knapperig gevoel erbij.
    Ga hem zeker vaker maken. Dank je wel

    1. Sabine says:

      Wat een goed idee!

  6. Riki Munzebrock says:

    De hartige cake staat nu in de oven, krijg visite vanmiddag en zij moeten voor proeven want,
    ik wil hem ook maken bij de High Tea voor mijn verjaardag. Hopelijk is ie lekker.

  7. josha El-haouli says:

    Kan je dit ook invriezen?

    1. Ja hoor, zeker!

  8. Ines Tomasovic says:

    Ik heb cake een keer eerder gemaakt, was erg lekker maar voor mij smaak wat te nat (zag niet zo mooi compact uit als op jouw foto). Ik dacht dat dit misschien door courgette kwam, zou ik deze weg kunnen laten/vervangen door andere groente?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close