Snelle yoghurt ontbijtshake met banaan en havermout (binnen 5 min. klaar!)

Deze ontbijtshake is de ideale keuze als je een haastige ochtend hebt, maar niet wilt inboeten op een gezond ontbijt! Nog steeds begrijp ik het niet als ik van mensen hoor dat ze niet ontbijten. Natuurlijk zijn er dagen dat je er zó vroeg uit moet, dat een ontbijt niet het eerste is waar je aan denkt en ook zin in hebt, maar over het algemeen heb ik echt trek in mijn ontbijt. Ik maak er bijna altijd even tijd voor en zorg tegenwoordig zelfs dat ik er nog even bij kan zitten. Dat deed ik voorheen met mijn gehaast dan weer niet, snel een boterham smeren of wat fruit in de blender en in de auto opdrinken. Tegenwoordig kies ik dan voor een ontbijt shake of ontbijt smoothie, hoe je ze wilt noemen!

Havermout in je shake: het geheime, vullende ingrediënt.

Waarom zou je havermout aan je shake toevoegen? Havermout staat bekend om zijn complexe koolhydraten die je lichaam geleidelijk afgeven. Dit resulteert in een langdurige en stabiele energieboost, perfect om je door de ochtend te loodsen. In je ontbijt smoothie zorgt havermout ervoor dat je geen last hebt van energiepieken en -dalen, waardoor je langer verzadigd blijft.

Vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering, en havermout zit er vol mee. Door havermout aan je ontbijt smoothie toe te voegen, geef je je spijsverteringssysteem een goede start.

Havermout is een ware schatkist van voedingsstoffen. Denk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten die bijdragen aan een sterk immuunsysteem en algemeen welzijn.

Ontbijt met banaan: nog zo’n goede energieboost!

Bananen, een ware natuurlijke energiebron, vormen de ruggengraat van deze ontbijtshake. Hun zoete, romige textuur zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak, maar ze brengen ook een scala aan voedingsstoffen met zich mee. Voeg hieraan een handvol havermout toe, en je krijgt een langdurige energieboost. Perfect voor die drukke ochtenden waarop je de wereld moet veroveren.

Ontbijtshake voor onderweg

Deze ontbijtshake is niet alleen heerlijk, maar ook handig voor onderweg. Giet hem in een herbruikbare beker en je hebt het perfecte ontbijt voor in de auto of op kantoor. Geen excuses meer om je ontbijt over te slaan, zelfs niet op de drukste dagen.

Een lekkere variatie vind ik om mango toe te voegen aan deze ontbijtshake. Of als je niet heel erg van banaan houdt, dan vervang je de banaan voor mango. Deze ontbijtshake met ananas is ook een lekkere smoothie om eens te proberen! Wil je liever niet de hele week ontbijtshakes/smoothies nemen als ontbijt? Dan zijn overnight oats ook een tip! Ik ben er zelf geen mega liefhebber van, maar deze tiramisu variant vond ik zeer geslaagd.

Conclusie: een ontbijtshake is super makkelijk, gezond en lekker tijdens drukke dagen!

In deze ‘gezonde’ maand is deze ontbijtshake wel op zijn plaats en misschien wel de nieuwe start van je dag? De volgende keer dat je een snelle, voedzame start van de dag nodig hebt dan kun je deze ontbijtshake met banaan en havermout proberen. Ik hoop dat ik je heb laten zien dat gezond eten ook makkelijk en goedkoop kan zijn, zelfs als je weinig tijd hebt.

Ontbijtshake met banaan en havermout

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

snelle ontbijtshake met banaan

3.46 van 127 stemmen

Snelle ontbijtshake met Banaan

Porties1 shake

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • 200 gram Griekse yoghurt
 • 1 theelepel honing
 • 2 eetlepels havermout
 • 4 ijsklontjes

Instructies

 • Heel simpel, alle ingrediënten bij elkaar in de blender en even goed mixen. Ook heel erg lekker met mango!

Join the Conversation

 1. Sjoukje - meergeldminderstress says:

  Oh dat ziet er lekker uit zeg! Ik ontbijt ook meestal met havermout (met variërend fruit, soyamelk en honing), maar af en toe een shake is ook lekker natuurlijk.

 2. Jessica says:

  Klinkt lekker! zelf lust ik geen yoghurt. Deze zou ik denk ik als het lukt dan vervangen door soya of melk.

 3. Sanne says:

  Erg lekker deze, heb ‘m al verschillende keren gemaakt! Lekker snel én voedzaam, ik hou daar van.

 4. Kitty says:

  Nog steeds begrijp ik mensen niet die niet begrijpen dat elk persoon weer anders is. Wat kan jou het nou schelen dat iemand niet wil ontbijten.

 5. Anita says:

  Verg lekker en zo gemaakt.

 6. Fenna says:

  Heel erg lekker
  Ik neem hem altijd als ik geen zin heb in een uitgebreid ontbijt
  Echt een aanrader!

 7. Jonathan Daneels says:

  Deze is erg lekker. Heeft iemand hem al savonds gemaakt om smorgens mee te nemen?

  1. Sabine says:

   Deze shake leent zich daar niet heel goed voor vanwege de banaan. Die gaat bruin kleuren naar mate je de shake langer bewaart.

   1. Gabrielle says:

    Maakt dat de shake vies want ik wil dat ook doen zodat ik in de ochtend niet zoveel herrie maak

 8. Ragna says:

  Ziet er goed uit, ik ga hem morgen uit proberen!
  Maar hoe zit het met de kcal, suikers, koolhydraten,…?

  1. Sabine says:

   Geen flauw idee, daar houden we geen rekening mee.

  2. Sabine says:

   De shake wordt er inderdaad niet lekkerder op dus ik zou hem toch zo vers mogelijk maken.

 9. FREDDY says:

  ik vond een heerlijk lekker ochten drankje om wakker te worden

 10. Desiree Rangé says:

  Kan je de Griekse yoghurt ook vervangen voor gewone magere yoghurt of kwark

 11. Daniëlle says:

  Wat voegen de ijsklontjes toe? Want koud op de nuchtere maag: brrr

  1. Ik hou van koude smoothies! Voor mij voegen ze dus heel veel toe ;)

 12. Nicole says:

  Klinkt lekker, ga ik zeker proberen maar dan met soja kwark/melk. Is het niet handig het kwark/havermout mengel wel al de avond van te voren te bereiden, en dan in de ochtend de banaan toe te voegen en het vervolgens pureren? Dit omdat de havermout anders wellicht niet zacht genoeg is, lijkt me.

  1. Kun je doen hoor, maar in de blender maalt de havermout echt wel goed fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close