Ontbijtshake met ananas en Brinta Oergranen

gesponsord

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb echt zo van die ontbijtfases. Waar ik met de lunch of het diner iedere dag varieer ontbijt ik vrijwel dagelijks met hetzelfde. Zo heb ik heel lang een yoghurt met cruesli fase gehad, maanden achter elkaar boterhammen met pindakaas en hagelslag gegeten en nu zit ik in een ontbijtshake fase. Ik ben ’s ochtends niet zo grote eter en juist zo’n ontbijtshake gaat er dan makkelijk in. Ik zit er niet knettertje vol van maar wel vol genoeg om het uren vol te kunnen houden tot de lunch. Daarnaast krijg ik het ook lekker makkelijk weg en doe ik er een stuk langer mee dan met bijvoorbeeld een boterham. Zo in de maand januari kan het helemaal geen kwaad om wat gezonder te doen en juist zo’n ontbijtshake is dan een goede start van de dag. Lekker met fruit, yoghurt voor de zuivelinname en in dit geval Brinta Oergranen om ook wat vezels binnen te krijgen. Juist die vezels zorgen ervoor dat ik de hele ochtend op deze shake kan teren en dat is fijn!

Ik ben zo iemand die in januari al begint met het aftellen naar de zomer en het liefst doe ik af en toe alsof het al zomer is. Met deze ontbijtshake met ananas en Brinta Oergranen haal je het zonnetje in ieder geval in huis, een heerlijke start van de dag en in no-time gemaakt. Mocht je ’s ochtends nou altijd in tijdnood zitten, maak de shake dan vast de avond van tevoren en bewaar hem in de koelkast. ’s Ochtends even goed schudden en dan is ‘ie klaar om te drinken. Volgende week deel ik een warm ontbijtreceptje met deze Brinta Oergranen. Stay tuned want ik weet zeker dat jullie van dat recept heel gelukkig worden.

Brinta Oergranen

Brinta Oergranen

Brinta is een merk dat ik al sinds héél jong ken. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder tijdens het zondagontbijt way back, en dan heb ik het echt over bijna 20 jaar geleden, altijd een bordje Brintapap voor zichzelf klaar maakte. Twintig jaar geleden leefde onze kater Karel nog en als mijn moeder Brintapap aan het eten was stond hij onderaan haar stoel luidkeels te mauwen. Hij wist namelijk dondersgoed dat hij het bord mocht schoonlikken. Mooie herinneringen zijn dat.

Brinta is vandaag de dag allang niet meer een merk dat alleen het oude granenontbijt verzorgd. Het merk staat tegenwoordig ook in de schappen met havermout in diverse smaken. Nieuw in het assortiment zijn hun Brinta Oergraneneen granenvariatie die je zowel warm als koud kunt eten. Brinta Oergranen bevat vijf verschillende soorten granen: rogge, haver, gerst, tarwe en spelt. Zoals we van Brinta gewend zijn, zijn ook hun Oergranen 100% natuurlijk en zijn ze rijk aan vezels en een bron van eiwitten en fosfor. Met 0% toegevoegde suikers is het een fijne optie voor een gezonde start van de dag.

Zelf voegde ik een paar lepels van de Brinta Oergranen toe aan deze koude ontbijtshake. De vezels in het product zorgen ervoor dat ik de ochtend makkelijk door kom. Ze laten zich lekker makkelijk door de blender vermalen dus je hoeft niet bang te zijn dat je een shake vol irritante stukjes aan het drinken ben, daar heb ik zelf echt een hekel aan namelijk.

Ontbijtshake met ananas en oergranen

Shakesuggesties

Natuurlijk kun je met deze ontbijtshake naar hartenlust variëren. Werkelijk ieder soort fruit dat je lekker vindt kun je gebruiken. Zelf vind ik het vaak ook lekker om nog een halve banaan aan de shake toe te voegen. Dit maakt hem nog iets vullender en ook wat dikker. Wel is een shake met banaan wat lastiger te bewaren, een dag later vind ik hem persoonlijk dan niet lekker meer.

Als je liever geen volle yoghurt eet kun je dit vervangen door yoghurtvervangers. Denk aan Griekse yoghurt bijvoorbeeld of sojayoghurt. Liever helemaal geen yoghurt? Amandelmelk smaakt ook heerlijk in een ontbijtshake! Kies dan wel voor een ongezoete variant om het gezond te houden.

Voor een extra healthy boost voeg je een schepje lijn- of chiazaadjes aan deze ontbijtshake toe. Gezonder de dag beginnen kan bijna niet.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Brinta

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 452963524 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 452963524 1
No ratings yet

Ontbijtshake met ananas en oergranen

Porties1 shake

Ingrediënten

 • 125 gr bevroren ananas
 • 250 gr volle yoghurt
 • 100 ml appelsap zonder suiker
 • 4 el Brinta Oergranen

Instructies

 • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en blend het geheel tot de ananas en Brinta Oergranen verpulverd zijn.
 • Serveer de ontbijtshake direct (dan is 'ie lekker koud!) of bewaar hem afgedekt in de koelkast voor de volgende dag. Drink je de shake de volgende dag, schud hem dan even goed om alle ingrediënten weer te mengen.

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Ik ben gek op smoothies in de ochtend. Ik was nog niet bekend met deze Brinta variant, klinkt goed!

 2. Jaimykitchen says:

  Ja, dit is lekker. Ik hou ervan om granen aan mn smoothies, dan zijn ze lekker vullend!

 3. Ik doe altijd 2 handjes havermout door de groene smoothie in de ochtend, dan vult het een stuk beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close