Spinazierisotto

Je hebt al vaker een risottorecept voorbij zien komen op OhMyFoodness, vandaag weer een andere variant. Spinazierisotto, de naam zegt het al, risotto met spinazie, zowel met of zonder vlees klaar te maken. Een niet te moeilijk, maar lekker gerecht. Weten hoe jij dit ook op tafel zet? Let’s go!

Photobucket

Ingrediënten voor 4 personen;
– 4 hardgekookte eieren
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui
– 300 gr risottorijst
– 700 ml bouillon (zacht kokend)
– 600 gr spinazie (eventueel á la crème)
– 80 gr hamreepjes/kalkoenreepjes/kipfiletplakjes/rookvlees (ook weg te laten voor een vegetarische variatie)

Photobucket

Hoe ga je te werk;

1. Zorg dat je runderbouillon klaar staat en zachtjes kookt. Verwarm ondertussen ook de spinazie in een pannetje.
2. Verhit de olie in een koeken- of hapjespan en fruit de gesnipperde ui tot deze een beetje glazig oogt.
3. Voeg alle rijst toe en bak deze tot ook de rijst glazig is, voeg dan een soeplepel bouillon toe en roer tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Je blijft bouillon toevoegen tot deze helemaal op is.
4. Als alle bouillon is opgenomen door de rijst, voeg je spinazie toe aan de risotto en laat je dit zo’n 5 minuten doorwarmen.
5. Terwijl de risotto nog even doorwarmt, snijd je het rookvlees in reepjes en de eieren in partjes.
6. Je kunt er eventueel nog wat Parmezaanse kaas doorheen roeren, ik kies ervoor het niet te doen. Serveer met de eieren en het rookvlees.

Eet smakelijk!
Photobucket

 

Join the Conversation

  1. Oh wat een originele combinatie, spinazie met risotto! Ik heb het eigenlijk nog met niets anders dan aardappel gegeten, terwijl je er veel meer mee kan volgens mij. Het ziet er ook lekker uit!

  2. 700 bouillon (zacht kokend)
    is dat centiliter? :)
    Ziet er heerlijk uit!

    1. Annebeth says:

      Woeps! Ik pas het gelijk aan, dankje! Mililiter moet het zijn!

  3. Is dit niet dat recept van Albert hein ? Stond in de allerhande, lekker.

    1. Annebeth says:

      Hij lijkt er erg op ja! :-)
      Ik had het recept een tijd geleden al via Weight Watchers, maar met wat tips aangepast. Ga je ‘m ook proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close