Verjaardagstaart

Een tijdje geleden gooide ik een paar foto’s op twitter van een zelfgemaakte taart. Ik kreeg wat vragen of dit misschien niet leuk was voor op de site, dus vandaag een korte uitleg over de taart die ik maakte voor de verjaardag van mijn schoonzusje!

Photobucket

De taart is geen culinair hoogstandje, vandaar geen stap-voor-stap-tutorial, maar een uitleg van de opbouw. Ik begon met het maken van de cake. Dit is eigenlijk geen ‘cake’, maar biscuit. Dat klinkt een beetje gek, want bij biscuit denk ik meteen aan de ronde knapperige koekjes. Nou, in taartenbakland heet zo’n ‘cake’ dus biscuit. Hij is iets luchtiger dan gewone cake en rijst minder. Je cake wordt dus ook minder hoog (en krijgt minder snel zo’n barst in de bovenkant). Ik gebruikte de mix voor biscuit van Jamin. Prima mix, alleen eieren toevoegen en even mixen en klaar om te bakken!

Photobucket

Ik sneed de cake doormidden en besmeerde de binnenkant met botercrème en jam. Je kunt elke jam gebruiken die je lekker vindt, ik maakte er zelf een, een mango-passievruchtjam. (Receptje? Laat het me maar weten!)

Photobucket

Over de jam smeerde ik botercrème en dan mag de bovenkant van de cake er weer op. Ik gebruikte ongeveer 1/3 deel van de botercrème voor deze vulling.Daarna smeerde ik nog een laagje jam op de bovenkant van de taart en smeerde tot slot als een ware stucadoor de hele taart in met botercrème. Alle randjes en stukjes waren bedekt met een goede laag crème (lekkeerrr!).

Dan het leukste gedeelte; versieren! Ik gebruikte fondant van Xenos deze keer, lekker veel keus in kleurtjes en er valt goed te werken met dit fondant. De kleuren die ik koos; lichtblauw, wit en geel.

Photobucket

Eerst de taart maar bedekken, dit is eigenlijk het lastigste deel. Geen zorgen, gewoon vaaak doen! Oefening baart kunst, je wordt er steeds beter in. Ik rolde een flinke plak lichtblauw fondant uit en bedekte hiermee de taart. daarna maakte ik een band om de onderkant. Met zo’n band camoufleer je oneffenheden aan de randjes. Ook maakte ik een grote strik in het midden van de taart. Ik maakte het af met wat wit-gele bloemetjes.

Hij viel goed in de smaak! Je ziet het, je hebt geen culinaire skills nodig om zo’n taart te maken. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van in elkaar zetten. Ook leuk (en lekker!) om een keer met vriendinnen te doen, lekker taart (of cakejes) versieren.

Join the Conversation

 1. simone says:

  Ziet er geweldig uit !

 2. Anmriej says:

  Gaaf! Ik gebruik voor de vulling (bijv.) vers geklopte slagroom met verse aardbeien. Ook erg lekker!

 3. Tedje says:

  O my god zo mooi!

 4. oeh mjam! hoeveel pakjes blauw fondant heb je gebruikt?
  liefs juul

  1. Annebeth says:

   Ik had er 1 nodig voor een laagje van ongeveer 3 millimeter :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close