Knapperige Thaise salade

625

Bij de snelle zalmspiesjes van laatst moest ik een eenvoudig bijgerecht verzinnen. Erg veel zin in noedels of rijst had ik niet en om er nu brood bij te eten vond ik ook niet zo’n sterk idee. Aan de slag met een salade dus maar en om het passend te maken besloot ik eens te experimenteren met een Thaise salade. En uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt met salades, maar ik had zin in een eenvoudige maaltijd en dus ook in een eenvoudige salade. Met een aantal groenten en een pittige dressing kom je al een heel eind en tover je in no-time een knapperige Thaise salade op tafel. De onderstaande vonden wij zelf erg goed gelukt, ook al stelt ‘ie eigenlijk niet zoveel voor.

Wat heb je nodig?

  • peultjes
  • taugé
  • rode ui
  • komkommer
  • sesamzaadjes

dressing:

  • sojasaus (1 eetlepel)
  • sesamolie (1 theelepel)
  • vissaus (paar druppels)
  • limoensap (paar druppels)
  • rode peper (een halve)

1. Kook de peultjes beetgaar, snijd de rode ui in dunne halve ringen en de komkommer in lange dunne reepjes. Meng alle groenten inclusief de taugé door elkaar.

2. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar, het komt hier aan op goed proeven. Achter de ingrediënten zie je hoeveel ik zelf heb gebruikt. Dit was vrij pittig en ruim voldoende voor twee personen. Maar nogmaals: proef, want wellicht vind jij een extreem pittige dressing wel lekker of vind je de smaak van vissaus te sterk.

3. Schep de dressing over de groenten en strooi vervolgens de sesamzaadjes over de salade. Voor wat extra smaak kun je de sesamzaadjes ook nog roosteren in een droge koekenpan.

knapperige thaise salade

Join the Conversation

  1. MMM, lijkt mij lekker!

  2. Lijkt me lekker, ik ben dol op de Thaise keuken!

  3. Heel goed idee voor bij de zalm! Die combi ga ik eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close