Mosselen, ik ben er dol op. Gewoon lekker gestoofd in een beetje witte wijn met mosselgroenten en het liefst vergezeld door verse frieten of een stokbroodje. Na mosselen tientallen keren op deze manier te hebben gegeten vond ik het wel eens tijd voor iets anders. Ik liet jullie al eerder recepten zien voor gegratineerde mosselen en pittige mosselen met chilisaus, maar deze Italiaanse mosselen zijn met stipt naar de eerste plek gestegen. Gestoofd, zoals ik het lekker vind, maar dan met toevoeging van onder andere tomatensaus en chorizo. Schotel me een kilo voor en ik ben gelukkig.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 2 kilogram mosselen
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ chorizoworst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- peper en zout
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de chorizo in reepjes.
2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan tot ze goed beginnen te geuren. Bak vervolgens de chorizo mee tot deze knapperig is.
3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en de gedroogde basilicum toe en breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuten op laag vuur pruttelen.
4. Maak de mosselen ondertussen schoon en was ze onder de koude kraan. Eventuele openstaande mosselen kun je controleren door ze een ferme tik op het aanrecht te geven. Wanneer de schepel zich sluiten zijn de mosselen nog goed. Blijven de schelpen openstaan dan moet je ze weggooien.
5. Doe de mosselen portie voor portie bij de tomatensaus in de pan en dek af met een deksel. Stoof de mosselen in enkele minuten gaar. De mosselen zijn goed wanneer de schelpen open staan.
Serveer de Italiaanse mosselen direct. Eventueel kun je er verse pasta bij serveren of een frisse salade.
Helaas is niet iedereen bij ons thuis fan van mosselen, anders zouden ze zeker vaker op tafel staan. Door jouw recept denk ik dat ik vandaag de stoute schoenen maar weer een keer aan trek en zo richting ‘mosselman’ ga
Vriendlief is dol op mosselen (ik na een keer heel ziek te zijn geworden niet meer), maar nu ik dit zie komen ze vandaag of morgen op tafel.
Delicious dish; full of flavo.
Zou het zelf eerder Spaanse mosselen noemen met de chorizo erin. En als je dat doet, zwarte olijven zonder pit en rode paprika erbij…
Hoi Sabine, ik ga deze vandaag eens proberen ziet er verrukkelijk uit. Net terug uit Italië waar we veel mosselen hebben gegeten.
Groetjes Dennis
Lekker, hopelijk vallen ze in de smaak!
Ze waren echt verrukkelijk, bedankt voor het recept :)
Ah, fijn om te horen! :)