Cherrytomaatjessalade met gegrilde halloumi en rode pesto

1.6K

Door alle gekleurde tomaatjes staat deze salade niet alleen leuk op tafel, hij is ook nog eens super lekker. Je maakt namelijk zelf de pesto waarvan je slechts één eetlepel door de tomaatjes roert, maar vervolgens heeft de salade net dat lekkere smaakje dat het nodig heeft. Daarnaast vul je de salade ook met een klein beetje gegrilde kaas; halloumi. De enige kaassoort die je ook echt onder de grill kunt leggen want iedere andere kaassoort zou eronder wegsmelten. Halloumi dus niet, en daarmee zijn de gegrilde reepjes een fijne aanvulling op de tomatensalade.

Deze salade is niet alleen lekker als bijgerecht, met daarnaast bijvoorbeeld quiche, of een lekker kipgerecht. Het is ook ideaal als bijgerecht voor tijdens een barbecue. Dus sla dit recept alvast op, dan weet je wat je kunt maken wanneer het mooi weer is en de barbecue aan kan!

5 van 1 stem

Cherrytomaatjes salade met gegrilde halloumi en rode pesto

Porties1 volle schaal

Ingrediënten

Rode pesto

  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes (uitlekgewicht)
  • 2 el Parmezaanse kaas geraspt of poeder
  • 10 el olijfolie
  • versgemalen peper
  • zeezout

Overig

  • 225 gram halloumi in plakken
  • 600 gram cherrytomaatjes rode, oranje en gele
  • een handje verse basilicum
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zeezout

Instructies

  • Maak eerst de pesto door alle ingrediënten hiervoor in een foodprocessor te malen tot een pesto.
  • Vervolgens grill je de plakken halloumi in een grillpan, of onder de grill. Snijd ze daarna in reepjes.
  • Halveer alle cherrytomaatjes en doe ze in een grote schaal. Roer er 1 eetlepel van de pesto doorheen, de reepjes gegrilde halloumi, een beetje olijfolie, peper en zout en maak af met wat blaadjes verse basilicum. Serveer met de overige pesto in een bakje.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Gaan we weer proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close