Carpaccio pasta

Zoals jullie denk ik inmiddels wel weten vind ik het leuk om klassiekers om te vormen tot iets nieuws. Vandaag doe ik dat ook weer, deze keer met Carpaccio! Iedereen kent Carpaccio, het staat vrijwel in ieder a la carte restaurant op de kaart. Zelf vind ik het een lekker gerecht, maar niet zo bijzonder. En daarom ging ik er mee aan de slag en toverde ik dit bekende voorgerecht om tot een hoofdgerecht voor doordeweekse dagen. Ik maakte Carpaccio pasta. Super simpel maar wel erg lekker. Liefhebbers van de normale Carpaccio moeten dit bijna wel lekker vinden.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram pappardelle
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 100 gram carpaccio-vlees*
  • 2 eetlepels truffelolie
  • 2 handenvol rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

*Ik heb gewoon een pakje Carpaccio gekocht en dat gebruikt. Mocht je dit niet kunnen vinden dan kun je ook rosbief of rauw rundvlees gebruiken.

1. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie aan.

3. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze aan de knoflook en ui toe. Snijd ondertussen het vlees wat fijner en rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

4. Schep zodra de pappardelle gaar is de pasta bij de knoflook en ui in de pan. Schenk de truffelolie erbij en schep dit even goed om. Breng op smaak met peper en zout.

5. Voeg de laatste minuut het carpaccio-vlees en de rucola toe en schep dit snel en luchtig om.

6. Schep de Carpaccio pasta in diepe borden en strooi de Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes over het gerecht.

Carpaccio Pasta

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

carpaccio pasta

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Ik vind carpaccio wel lekker, maar dit is ook een heel goed idee!

  2. Daniëlle says:

    Wat een lekker idee, ik ben dol op carpaccio!

  3. Cheese and Chinese says:

    Geniaal idee, lijkt me heerlijk – vooral met dat beetje truffelolie!

  4. Deze combi lijkt me super lekker! De foto’s ervan alleen al… ;)

  5. Marlotte says:

    Ik ben echt dól op carpaccio, dus dit zal vast en zeker heel goed in de smaak vallen!

  6. OOOHH, ik weet 300% zeker dat ik dit heel erg lekker ga vinden!!
    En ik ben er ook zeker van dat dit ook in n zomer variant als koude pastasalade zalig miet zijn

  7. Sharon says:

    Dit kan alleen maar een goed begin van mijn weekend gaan worden….. It looks delicious!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close