Bloemkoolsoep met rode linzen en tomaat

Zoals jullie weten ben ik sinds deze maand weer aan het Weight Watchen en let ik iets beter op de voedingswaarden van een gerecht. Omdat het principe van Weight Watchers gebaseerd is op een x aantal Smartpoints per gerecht, hou ik ervan als iets zo min mogelijk punten kost. Deze bloemkoolsoep met rode linzen en tomaat kost er precies 0. De soep zit tjokvol groenten en bevat verder geen meuk. Het recept vond ik op de website van Weight Watchers maar ik heb het hier en daar een klein beetje aangepast om het net iets smaakvoller te maken. Het resultaat is een dikke maaltijdsoep geworden waar je prima op vooruit kunt tijdens de lunch of als ‘bijgerecht’ bij het avondeten.

Bloemkoolsoep met rode linzen

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

3.92 van 12 stemmen

Bloemkoolsoep met rode linzen en tomaat

Porties4 kommen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 gr bloemkool in roosjes
  • 2 tomaten in grove stukken
  • 50 gr rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • verse koriander of peterselie

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie aan in een soeppan tot het goed begint te gueren.
  • Voeg dan de specerijen toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Doe de bloemkool, tomaten en rode linzen in de pan, gevolgd door de groentebouillon.
  • Breng de soep aan de kook en kook het geheel met de deksel half op de pan zo'n 30 minuten op laag vuur.
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout.
  • Garneer de soep met verse koriander of peterselie.

Join the Conversation

  1. Joyce says:

    Gebruik je rode linzen uit blik of gedroogde?

    1. Ik gebruik gedroogde linzen. Heb trouwens nog nooit rode linzen in blik gezien?

      1. Lucie says:

        Heerlijke soep! Vanavond gemaakt!

  2. Petra says:

    Gisteren gemaakt, was erg lekker!!
    Zo fijn alle inspiratie op je blog, hoef ik niet elke dag zelf te verzinnen wat ik ga koken!

    1. Ah, fijn dat het in de smaak viel!

  3. Laura says:

    Ik was een beetje uitgeschoten met de kerriepoeder, maar erg lekker en makkelijk soepje. Ga ik zeker vaker maken!

    1. Haha, uitschieten met kerriepoeder vind ik nooit zo’n ramp. Hou ervan!

  4. MoJuffie says:

    Hoi Sabine, als ik dit gerecht in de slowcooker wil maken, moet ik dan ook eerst de kruiden met de ui/knoflook aanbakken? En de tomaat?

    1. Nee, dat is niet nodig :)

      1. MoJuffie says:

        Het was mega lekker uit de slowcooker ;-) De geur van de kruiden is heerlijk.

      2. Aaah super fijn!

  5. Stephan says:

    Je hebt zoveel verschillende soorten kerriepoeder, mag ik vragen welk kerriepoeder jij gebruikt hebt in deze soep?

    1. Kerriepoeder zonder poespas, haha. Van Verstegen!

  6. LOVED IT! Super gezond en nog eens smakelijk. Plus het was niet nodig om créme fraiche of slagroom aan toe te voegen en dit is geweldig.

  7. Soep klinkt heerlijk! ik zag het verschil met die uit de ww app. Mag ik vragen of het met de toevoeging van de kruiden pittig(er) geworden is? mijn 3 kinderen wil ik graag laten meegenieten maar zijn nog niet heel veel pittigheid gewend.

    1. Ik vind deze soep zelf niet pittig; mijn kindjes eten het ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close