Truffelrisotto met gemengde paddenstoelen

5.7K

In mijn Foodie in Rome-artikel heb je laatst kunnen lezen dat Tim en ik voor een heus truffelrestaurant hebben gestaan. Ervoor ja, het was ons toch net even iets te decadent om te gaan lunchen maar HALLO, TRUFFEL! Ik denk dat ik in mijn hele foodie-leven nog geen enkel gerecht met truffel ben tegengekomen dat ik niet lekker vind. Ik hou ervan, maar echt. Het liefst heb ik truffelolie, truffeltapenade en verse truffel in huis, hoewel dat laatste nog nooit is voorgekomen. Mocht jij nou net zo’n truffelliefhebber zijn als ik dan heb ik vandaag een bijzonder fijn recept voor je in petto: Truffelrisotto met gemengde paddenstoelen. Paddenstoelen en truffel zijn sowieso al een gouden combinatie en in deze romige risotto komt het helemaal goed tot zijn recht. Deze risotto vind ik zelf een goed gerecht voor de feestdagen maar omdat truffeltapenade gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is, kan het ook prima op een doodnormale weekenddag op tafel staan.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Truffelrisotto met paddenstoelen

Truffelrisotto met paddenstoelen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Truffelrisotto met gemengde paddenstoelen

3.69 van 38 stemmen

Truffelrisotto met gemengde paddenstoelen

Porties3 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 200 gr risotto rijst - Arborio
  • 50 ml witte wijn
  • 1 liter paddenstoelenbouillon*
  • 30 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 2 el verse peterselie - fijngehakt
  • 75 gr truffeltapenade
  • 300 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 klontjes boter
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie en een klontje boter in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze goed beginnen te geuren.
  • Voeg vervolgens de rijst toe en bak de korrels mee tot deze glazig beginnen te zien.
  • Blus af met de wijn en laat de rijst de wijn volledig opnemen.
  • Zorg ervoor dat je de bouillon tegen de kook aan houdt zodat deze goed warm is. Voeg steeds een flinke soeplepel van de bouillon aan de rijst toe. Roer goed door en laat de rijst de bouillon bijna helemaal opnemen voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Blijf dit doen tot de rijst gaar is geworden maar nog een beetje bite heeft.
  • Bak ondertussen de gemengde paddenstoelen in een beetje boter goudbruin en zacht.
  • Roer zodra de risottorijst gaar is de truffeltapenade, Parmezaanse kaas, verse peterselie en een klontje boter door de rijst. Verwarm dit tot de kaas en boter gesmolten zijn.
  • Schep tot slot de gemengde paddenstoelen door de risotto en serveer het gerecht direct.

Notities

*Mocht je geen paddenstoelenbouillon hebben of kunnen vinden, groentebouillon is ook prima!

Join the Conversation

  1. Ja heerlijk! Verandert de smaak erg veel als ik de wijn achterwege laat?

    1. Nee, niet per se. Die kun je prima weglaten.

  2. Wendy says:

    Het was heeeeeeerlijk!

  3. Monique says:

    Kun je er evt ook vlees bij serveren en zo ja, wat past er dan goed bij?

    1. Kip zou kunnen of spekblokjes.

      1. Denise says:

        Of een lekker biefstukje!

  4. Hoi Sabine,

    het was verrukkelijk en ik wil het nogmaals maken voor een groepje vrienden. Welke wijn kan ik het er beste bij schenken?

  5. Vanavond wordt de 4e x. Echt heeerlijk! Dank je

  6. Rianne Van ee says:

    Heeeeeeerlijk! Al een paar keer gegeten en als je je ogen dicht doet voel je of je heerlijk in Italië zit op een terras in een prachtige stad!

  7. Stephanie says:

    Ga het vanavond maken! Ziet er heel lekker uit!
    Voeg nog wel eekhorentjesbrood toe tijdens het toevoegen van boullion. Ben heeeel benieuwd!

  8. Anouk says:

    Wij vonden het heerlijk! Alleen is de rijst bij ons bruin geworden tijdens het bakken/koken, terwijl ik op de plaatjes een mooie witte rijst zie. Wat hebben wij fout gedaan?

    1. Hmm, dat is een goede vraag. Misschien een sterkere/donkerdere bouillon gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close