Kerststerbrood met kaneel

Op Pinterest zag ik maanden geleden al eens broden voorbijkomen die waren gekneed in de vorm van een ster. Hoe tof is dat voor de Kerst dacht ik! Nu staan er al best wat mooie en lekkere broden op OMF die je kunt gebruiken voor het kerstontbijt. Denk bijvoorbeeld aan mijn gevlochten Nutellabrood, súper lekker. Vandaag maak ik een kerststerbrood. Dat is dus een brood in de vorm van een ster. Omdat kaneel mij altijd doet denken aan het najaar maakte ik een brood met kaneelvulling. Dat is een keer iets anders dan de standaard cinnamonrolls maar alsnog ontzéttend lekker. En het ziet er spectaculair uit op tafel vind ik.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kerststerbrood

Kerststerbrood

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kerststerbrood met kaneel

Porties1 brood

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix voor wit brood
  • 20 gram ongezouten roomboter + extra om te besmeren
  • 275 milliliter lauwwarm water
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder

Instructies

  • Doe de broodmix samen met de boter en het water in een kom. Kneed dit tot een stevig deeg. Vorm een bal van het deeg en laat dit in een afgedekte kom 10 minuten rusten.
  • Schep de kristalsuiker en het kaneelpoeder door elkaar.
  • Verdeel het brooddeeg in drieën en rol ieder deel uit tot een grote, ronde cirkel van een paar millimeter dik.
  • Leg één uitgerolde plak brooddeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer het deeg in met gesmolten boter en verdeel de kaneelsuiker hier overheen. Leg hier de volgende plak brooddeeg bovenop en smeer ook deze weer in met boter en bestrooi 'em met kaneelsuiker. Dek vervolgens af met de laatste plak brooddeeg.
  • Snijd met behulp van een pizzasnijder rondom twaalf stroken in het gestapelde brooddeeg. Zorg ervoor dat je het midden ongesneden houdt.
  • Neem twee stroken brooddeeg en draai deze naar elkaar toe, twee keer om hun eigen as. Plak de uiteinden in een punt aan elkaar met een beetje water.
  • Dek de broodster af met een droge theedoek en laat hem 45 minuten op kamertemperatuur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Bak de broodster in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Join the Conversation

  1. Goed idee om hem met kaneelvulling te doen! Het lijkt mij erg lekker.

  2. Ik ben gek op kaneel, dus dit lijkt me heerlijk!

  3. Wat een prachtig brood, zo gaaf in deze vorm. Helemaal in de kerstsferen!

  4. Nathalie says:

    Omnomnom! Vorig jaar maakte ik er eentje met pestovulling en pijnboompitjes, grote hit aan de feesttafel omdat het er zo feestelijk uitziet he :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close