Zonder pakje: Kip Tandoori

Worden jullie mijn Zonder Pakje-recepten al zat? Ik hoop het niet, want ik heb er nog steeds mega veel lol in namelijk. De euforie is hier iedere keer heel groot als ik de smaak van het pakje heb weten te krijgen zónder gebruik te maken van het pakje. Vandaag is het in ieder geval de beurt aan Kip Tandoori, een geliefd wereldgerecht bij jullie zoals ik het had begrepen. En dat snap ik wel, ik vind de variant uit het pakje namelijk óók lekker. Waar ik me wel aan heb gestoord is de gigántische hoeveelheid Raita die je maakt volgens de instructies van het pakje. Tim en ik hadden een saladekom vol met Raita, véél te veel. Ik heb het dus iets naar beneden geschroefd in mijn eigen recept. De Raita vind ik overigens wel onmisbaar bij de Kip Tandoori. De frisse smaak van yoghurt, komkommer en wortel gaat namelijk perfect samen met de kruidige smaak van Kip Tandoori. In het gerecht dat je maakt met het pakje vond ik dat helemaal het geval want jémig wat was het zout. Ik hou van zout eten maar dit ging me bijna een beetje te ver. Mijn eigen gemaakte variant is dan ook een stuk minder zout, maar absoluut niet minder lekker.

Om bij de smaak van het pakje in de buurt te komen heb ik behoorlijk wat gedroogde specerijen moeten gebruiken, maar ze zijn niet heel uniek of bijzonder; ik denk dat je de meeste wel in huis hebt.

Kip Tandoori zonder pakje

4.60 van 5 stemmen

Kip Tandoori zonder pakje

Porties4 personen*
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren afgedekt in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Ingrediënten

Rijst:

 • 350 g basmati-rijst
 • 1 laurierblaadje

Gekruide kip:

 • 400 g kipdijfilet
 • 2 el neutrale olie
 • 1 el tomatenpuree
 • 1/2 el sojasaus
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1/2 tl uienpoeder
 • 1/2 tl knoflookpoeder
 • 1/4 tl gemberpoeder
 • snuf cayennepeper

Saus:

 • 50 ml water
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1/2 tl uienpoeder
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 1/4 tl knoflookpoeder
 • 1/4 tl komijnpoeder
 • 1/4 tl korianderpoeder
 • snuf cayennepeper
 • 125 g crème fraîche

Raita:

 • 100 g wortel - julienne
 • 1/2 komkommer - geraspt en uitgelekt
 • 150 ml magere yoghurt
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1/4 tl komijnpoeder
 • 1/4 tl gedroogde peterselie
 • peper en zout

Instructies

 • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het laurierblaadje bij het kookwater in de pan zodat de smaak in de rijst kan trekken tijdens het koken. Giet de rijst na het koken goed af en stoom het eventueel nog een beetje droog.
 • Snijd de kip in blokjes en doe hier alle andere ingrediënten bij. Schep het geheel goed om zodat de kip voorzien is van een laagje marinade.
 • Verhit een droge wok op het vuur en bak hierin de kip tot deze gaar is.
 • Maak ondertussen de Raita door alle ingrediënten in een kommetje om te scheppen. Zorg ervoor dat de komkommer goed is uitgelekt of zelfs uitgeknepen zodat de Raita niet te nat wordt.
 • Voeg zodra de kip gaar is alle ingrediënten voor de saus aan het vlees toe. Roer goed door tot een egale saus en verwarm het geheel nog even 2 minuten door.
 • Schep de rijst in diepe borden en verdeel de Kip Tandoori en de Raita over de borden.

Notities

*3 personen als je grote eters aan tafel hebt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip Tandoori zonder pakje

Join the Conversation

 1. yes! hier wachtte ik zolang op.
  heb je toevallig ook een recept van de rijst die meegeleverd wordt? dat is namelijk 1 van de redenen waarom ik het pakje zo graag eet, haha!

  1. Sabine Author says:

   De rijst is niet zo heel veel bijzonders. Als je een laurierblaadje meekookt, zoals ook in het recept staat, kom je al heel erg bij de smaak in de buurt!

 2. Ohhhh deze was vroeger favo hier in huis toen zat er nog geen raita bij dus zolang is dat al geleden dat wij dit soort pakjes aten. Deze versie ga ik wel proberen kijken of die net zo bevalt als de burrito’s

  1. Haha Inge, mijn eerste reactie was : Raita?? huh??

   1. Sabine Author says:

    Hahaha, ik herken het! Toen ik voor het eerst in jaren het pakje weer eens kocht dat ik ook huh?! Vroeger zat dat er inderdaad nog niet bij.

 3. Marjon says:

  Hoi Sabine, dankjewel voor dit recept, man en ik zijn er dol op, de kinderen iets minder ;-). Die zijn wel weer dol op het de Knorr taco’s en dan vooral die rode saus… Kun je daar ook eens naar kijken? Hoe maak ik die rode saus net zo lekker (of lekkerder) als Knorr?

  1. Sabine Author says:

   Die staat nog op mijn lijstje om te maken dus dat ga ik zeker nog doen!

  2. Gisteren gegeten en het was heerlijk, bij de raita had ik voor de maaltijd zoiets van mmmm…… geen idee of ik dit er volgende keer bij ga maken maar eerlijk het is echt van toegevoegde waarde.
   Volgende keer doe ik er nog rode paprika door dan is het helemaal echt ;-)

   1. Sabine Author says:

    Paprika lijkt me inderdaad ook echt een hele goede toevoeging voor de raita!

 4. Bedankt voor dit toprecept! We hebben heerlijk gegeten, de pan was he-le-maal leeg :-D

 5. Grietje says:

  Dit is zoooooo lekker!!! Mijn guilty plesure blijft de kip tandoori uit ’t pakje… Maar dit is zooveel beter!! Dank je wel, super blij mee

 6. Oooh heerlijk! Dit was mijn favoriete pakje, al heel lang niet gegeten want pakjes eet ik inmiddels niet meer!
  Als je de rijst in een rijstroker kookt, giet je deze niet af. Dan alsnog laurier erbij doen?
  En als ik dit met 3 hongerige mannen eet, dan alles verdubbelen? Liefs!

  1. Sabine Author says:

   Ja, je kunt gewoon de rijst met de laurier in de rijstkoker maken. Alleen even het laurierblaadje eruit vissen op het laatst. Als je het recept verdubbelt hou je waarschijnlijk wel wat over, maar dat is lekker als lunch de volgende dag haha. In de receptenbox kun je zelf je porties aanpassen, de ingrediënten veranderen dan automatisch mee.

 7. Yvonne says:

  Geweldig recept!
  Nu 2x gemaakt en schoon op.
  Ik kook er sperziebonen bij en laat de raita achterwege.
  Super lekker!

 8. Erg lekker en fijn recept!! Bij is de smaak nog een beetje flauw, heb je hier tips voor? Zoals bijv meer knoflook of cayennepeper?
  Dank je wel vast!

  1. Sabine Author says:

   Ja, meer van alle gedroogde specerijen toevoegen gaat voor meer smaak zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close