Kaasbroodjes van bladerdeeg

674

Waar mensen vaak gaan voor saucijzenbroodjes ga ik zonder twijfel direct voor kaasbroodjes. Ik HOU van kaasbroodjes, altijd al gedaan ook. Toen ik nog studeerde wilde ik nog wel eens een kaasbroodje bij de kiosk halen, als de trein vertraging had bijvoorbeeld of als ik op een onmogelijk tijdstip ’s avonds nog terug moest naar huis. Ik deed het niet te vaak want lord knows hoeveel kilo ik anders was aangekomen in die tijd maar alsnog als ik ergens kaasbroodjes zie liggen krijg ik er zin in. Gelukkig zijn dit soort broodjes ook heel makkelijk om zelf te maken en dat laat ik je in deze video zien. Het fijne wanneer je deze kaasbroodjes van bladerdeeg maakt is dat je er redelijk snel van kunt genieten, ze hoeven namelijk maar eventjes in de oven en het voorbereidende werk is appeltje eitje. Dan heb ik het ook nog niet gehad over de geur die in huis hangt nadat je deze broodjes hebt gebakken. Och, zálig.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kaasbroodjes van bladerdeeg

Kaasbroodjes van bladerdeeg

3 van 1 stem

Kaasbroodjes van bladerdeeg

Porties10 stuks

Ingrediënten

  • 10 vellen bladerdeeg ontdooid
  • 10 reepjes kaas van 1cm x 1cm x 10cm
  • mosterd fijn of grof
  • losgeklopt ei
  • witte sesamzaadjes
  • extra geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Smeer een beetje mosterd op ieder plakje bladerdeeg en leg hier een reep kaas bovenop.
  • Vouw het velletje bladerdeeg dicht en zorg ervoor dat je de randen goed op elkaar drukt.
  • Snijd de bovenkant van het bladerdeeg met een scherp mes in.
  • Smeer de kaasbroodjes in met losgeklopt ei en strooi hier de witte sesamzaadjes en extra geraspte kaas overheen.
  • Bak de kaasbroodjes in het midden van de oven in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar. De broodjes zijn goed als het bladerdeeg gaar is en de kaas binnenin helemaal is gesmolten.

Join the Conversation

  1. Die nieuwe techniek van foto’s maken die jij tegenwoordig vaak gebruikt is echt the bomb! Vind de foto’s zó mooi en krijg uiteraard spontaan zin in kaasbroodjes ❤

    1. Wat lief, daanku! <3

  2. Carla Jonker says:

    Hallo Sabine,
    Mijn kaasbroodjes van bladerdeeg zijn niet bros maar hard.
    Ik doe precies wat erop je filmpje staat.
    Wat doe ik fout?
    Ik bak ze 180 graden, 25 minuutjes. Hoe krijg ik ze bros?
    Groetjes,
    Carla

    1. Dat is heel vreemd. Heb je niet per ongeluk hartig taartdeeg gebruikt ipv bladerdeeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close