Repost: Zomertaart

Het voordeel van de zomermaanden is dat er volop zomerfruit verkrijgbaar is. Verse aardbeien, heerlijke perziken en nectarines en zachte meloenen. Het liefst grijp ik iedere gelegenheid aan om fruit te eten of ergens fruit in te verwerken, het ligt nu eenmaal voor het oprapen. Vorig jaar maakte ik rond deze tijd een Zomertaart. Heerlijk fris, vol met fruit en absoluut geen straf om een stukje van te eten. Omdat ik van mening ben dat iedereen deze taart eens zou moeten maken en gebruik zou moeten maken van het heerlijke fruit, plaats ik het recept nog een keer voor jullie. Gewoon, omdat het kan.

Wat heb je nodig?

 • Taartbodem (deze kun je natuurlijk ook zelf maken)
 • 1 vanillestokje
 • 500 ml melk + een klein scheutje
 • 4 eidooiers
 • 250 ml slagroom
 • 3 eetlepels bloem
 • 150 gram suiker
 • 200 gram witte chocolade
 • 3 nectarines
 • 2 wilde perziken
 • 1 aardbei
zomertaarthowto1

zomertaarthowto21. We beginnen met het maken van de banketbakkersroom omdat deze tijd nodig heeft om af te koelen. Doe de melk, het merg van een vanillestokje en de helft van de suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook.

2. Klop de eidooiers zachtjes los met de rest van de suiker en voeg hieraan de bloem en het scheutje melk toe. Roer totdat een glad mengsel ontstaan en voeg dit aan de vanillemelk toe.

zomertaarthowto3

zomertaarthowto4

3. Roer goed door totdat er een glad, dik mengsel ontstaat vrij van stukjes. Giet de banketbakkersroom op een plaatje of in een ondiepe kom en zet de room in de koelkast totdat het is afgekoeld. De banketbakkersroom is goed als je de kom kunt bewegen en de room in één grote plak glijdt.

zomertaarthowto6

4. Smelt de chocolade au bain-marie en smeer hiermee de volledige taartbodem in. Laat even rusten totdat de chocolade wat gestold is.

zomertaarthowto5

zomertaarthowto7
5. Klop 250 ml slagroom en voeg dit aan de banketbakkersroom toe. Roer goed door tot het een egaal mengsel is. Stort de room voorzichtig in de bakvorm en zet de taart terug in de koelkast.

6. Snijd ondertussen het fruit in plakjes en haal het kroontje van de aardbei af. Vergeet niet de schil van de perzik af te halen! Garneer de taart met het fruit en serveer de taart direct!

zomertaart
zomertaart
zomertaart

Wanneer je de taart een paar uur in de koelkast hebt staan zul je zien dat het fruit helaas niet zo mooi blijft. De smaak blijft prima, dus wanneer je de taart voor jezelf maakt kun je hem zeker nog een paar dagen bewaren.

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er erg lekker uit!

 2. Sabrina says:

  Ziet er heel lekker uit!

 3. Aranka says:

  Simpel, snel en makkelijk! Die ga ik eens maken als ik terug ben van vakantie.

 4. Joyce says:

  Lijkt me erg lekker!

 5. Laura - what about her says:

  Wat een heerlijke recepten. Supertoffe blog. En fantastische zomertaart!

 6. Felicia says:

  Ik ben allergisch voor perzikken, necterines en pruimen, dus is er iets waarmee ik die kan vervangen?

  groetjes felicia

  1. Sabine Author says:

   Je kunt al het fruit dat je lekker vindt gebruiken al raad ik je wel aan voor zachte fruitsoorten te gaan. Geen appel dus, maar bijvoorbeeld banaan, aardbeien of ander zomerfruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close