Zomerse Lasagne Caprese

Donna Hay bracht me met haar boek Simple Dinners op het idee voor dit gerecht. Al eerder maakte ik een open groentenlasagne, maar het combineren met mijn favoriete Caprese Salade was nog niet bij mij opgekomen. En zo geschiedde dat ik deze Zomerse Lasagne Caprese maakte op een warme dag. In de zomer heb ik nooit zin in zwaar avondeten en ovenschotels probeer ik ook zoveel mogelijk te vermijden. Wanneer je dan toch zin hebt in lasagne, is dit een perfecte oplossing. Lekker licht, niet al te ongezond en ook niet al teveel werk. Overigens is dit gerecht ook erg leuk om te serveren als voorgerecht bij een Italiaans diner. Maak de porties dan wel aanzienlijk kleiner!

zomerse lasagne caprese

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 8 lasagnebladen
 • 3 grote tomaten
 • 2 bollen buffelmozzarella
 • 2 handen rucola slamix
 • verse basilicum
 • Parmezaanse kaas
 • balsamico azijn
 • extra vergine olijfolie
 • zwarte peper

1. Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen vast de tomaten en de buffelmozzarella in plakken en was de sla.

2. Leg een lasagneblad op een bord en leg hier drie plakjes tomaat op en drie blaadjes verse basilicum. Dek af met een volgend lasagneblad en verdeel hier drie plakjes buffelmozzarella en een klein beetje rucola overheen. Leg een lasagneblad op de mozzarella en leg hier weer tomaat met verse basilicum bovenop. Dek het geheel vervolgens af met het laatste lasagneblad en verdeel hier wederom drie plakjes buffelmozzarella overheen.

3. Top de open lasagne af met een klein beetje rucola slamix en verse basilicum.

4. Strooi Parmezaanse kaassnippers over de lasagne en schenk er een beetje olijfolie en balsamico azijn overheen. Bestrooi het geheel met flink wat zwarte peper.

zomerse lasagne caprese

zomerse lasagne caprese

Join the Conversation

 1. Sabrina says:

  Wat een leuk, zomers recept! Ga ik maken (:

 2. MySimplySpecial says:

  Wat een leuk idee! Dat ga ik onthouden!

 3. Aranka says:

  Ik heb een tijdje terug ook zo’n AH kaartje hiervan gevonden, echt een superleuk recept en ook weer zo’n moment van ‘waarom heb ik hier nooit eerder aan gedacht?!’

 4. Tirza says:

  Wowie wat ziet dat er lekker uit!

 5. Oeioeioei wat een goed idee!! Dit gerecht staat deze week op ’t programma!

 6. Maura - YLT says:

  Ziet er mooi uit. Dit recept ga ik onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close