Cannoli roomijs

Way back heb ik op OMF al eens een recept voor Cannoli gedeeld. Mocht je het nog niet kennen: het zijn een soort gefrituurde deegkokertjes die gevuld worden met een ricottamengsel. Heel lekker, ontzéttend machtig. Via Pinterest kwam ik op het account Food Folks and Fun het idee tegen voor Cannoli roomijs en dat leek me nou een perféct idee. Ik heb het recept een beetje getweakt en deel ‘m vandaag graag met je.

Cannoli roomijs

Jullie gaven aan wat meer ijsrecepten te willen zien op OMF deze zomer en in het kader van u vraagt wij draaien, hier direct een heel bijzonder recept! In dit ijsbeslag zit namelijk écht ricotta verwerkt. Geen Cannoli zonder ricotta dus tja, in dit Cannoli ijs móest wel ricotta zitten. Verder zit er een beetje mascarpone in om het geheel wat romiger te krijgen en gebruikte ik boterwafels om de het cannoli-deeg na te bootsen.

Het resultaat is een heerlijk fris en bijzonder roomijs geworden.

IJsmachine

Dit recept is geschreven voor de ijsmachine dus het resultaat is simpelweg ook het beste als je een ijsmachine gebruikt. Zelf gebruik ik de altijd de Magimix Le Glacier of de ijsmachine die gebruikt kan worden met mijn SMEG keukenmachine.

Je zou kunnen proberen om het roomijs te maken zonder ijsmachine. Belangrijk is dan dat je het ijsbeslag in een ondiepe bak in de vriezer zet en dat je het iedere 30 minuten goed doorroert om ijskristallen te voorkomen. Doe dit ongeveer 6 keer en laat het ijs daarna een nacht in de vriezer staan om uit te harden.

Cannoli roomijs

Cannoli roomijs

No ratings yet

Cannoli roomijs

Cannoli ken je wellicht als gefrituurde deegkokertjes die gevuld zijn met een ricottabeslagje. Ik besloot de ingrediënten te gebruiken om Cannoli roomijs te maken. Onwijs lekker en heel erg fris!
Porties1 liter ijs
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 30 minuten
Waar te bewaren in de vriezer
Hoelang te bewaren 3 maanden

Benodigdheden

  • beslagkom + garde
  • ijsmachine
  • bak om het ijs in te bewaren

Ingrediënten

  • 400 g ricotta
  • 100 g mascarpone
  • 200 g kristalsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 125 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • snufje kaneelpoeder
  • 100 g boterwafels - in stukken
  • 100 g bakvaste chocolate chips, puur

Instructies

  • Doe de ricotta, mascarpone en suiker in een kom en klop dit even goed op tot een klontvrij mengsel.
  • Schenk dan de (niet opgeklopte) slagroom en melk in de kom erbij en voeg ook het vanillemerg en de kaneel toe. Klop het geheel tot een egaal beslag.
  • Roer als laatste de boterwafels en chocolatechips door het ijsbeslag.
  • Zet het ijsbeslag in de koelkast en laat het afkoelen tot een temperatuur van 10℃. Dit kun je meten met een kernthermometer.
  • Schenk het ijsbeslag in de ijsmachine en laat deze volgens de instructies van de machine draaien. Bij de ijsmachines die ik zojuist noemde duurt het ong. 20-25 minuten tot het vloeibare beslag ijs is geworden.
  • Schep het Cannoli roomijs in een bak en zet deze een nachtje in de vriezer zodat het ijs nog even goed kan uitharden.
Gang: dessert
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cannoli, dessert, homemade, ijs, ijsmachine, ricotta, roomijs, toetje, zelfgemaakt

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Cannoli roomijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close