Met cheesecake als favoriete soort taart blijf ik maar eindeloos variaties verzinnen. Ik denk dat het aantal cheesecakes dat ik de afgelopen jaren heb gebakken dan ook niet meer op twee handen te tellen is. Hopelijk hebben jullie er geen problemen mee dat ik gewoon lekker recepten blijf delen want naast dat ik heel graag cheesecake eet, vind ik het ook waanzinnig leuk om ze te maken. Neem nou deze Maltesercheesecake. De foto die ik van deze taartop Instagram deelde genereerde in no-time meer dan 700 likes, en da’s veel vergeleken met een gemiddelde foto. Tim en zijn collega’s hebben het vervolgens weten te presteren om de Maltesercheesecake in één dag volledig op te eten. En met heel veel man zitten ze niet op kantoor hoor! Zegt genoeg toch? Natuurlijk heb ik zelf ook een punt van deze cheesecake geproefd en ik had niet durven hopen dat Maltesers zó goed naar voren zouden komen in een cheesecake. Door het bakken worden ze lichtjes gekarameliseerd en krijgen ze een chewy textuur. Dat, gecombineerd met grof gehakte krokante Maltesers bovenop zorgt echt voor een smaakbommetje. Een must make dus voor de echte cheesecakeliefhebber.
Deze cheesecake is ook heel goed te maken met de Ohmyfoodness Cheesecakebakmix NY Style! Voeg 150 gram Maltesers aan het cheesecakebeslag toe en volg verder de instructies op de verpakking van de bakmix.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Maltesercheesecake
Ingrediënten
- 150 gr Digestive biscuits
- 75 gr ongezouten roomboter
- 600 gr naturel roomkaas
- 125 gr kristalsuiker
- 1 verse vanillepeul leeggeschraapt voor het merg
- 3 eieren
- 150 gr Maltesers + extra ter garnering
- gesmolten chocolade ter garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed de bodem van een springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de vorm in met een beetje olie.
- Maal de biscuitjes fijn en smelt ondertussen de boter in een pannetje. Schep de koekkruimels bij de boter in de pan en schep het geheel goed door. Stort de bodemmix in de springvorm en druk deze goed aan met een spatel of de achterkant van een lepel. Zet de springvorm aan de kant terwijl je met de vulling aan de slag gaat.
- Klop voor de cheesecakevulling de roomkaas met de kristalsuiker romig. Voeg het vanillemerg toe.
- Klop de eieren een voor een door de roomkaas. Wacht met het toevoegen van een volgend ei tot de vorige volledig is opgenomen. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.
- Schep de Maltesers door het cheesecakebeslag en stort het beslag vervolgens in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Bak de cheesecake in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Laat de taart op het aanrecht afkoelen en zet hem daarna minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer de Maltesercheesecake met gesmolten chocolade en grof gestampte Maltesers.
Wauw deze ziet er echt perfect uit! Cheesecake is al goddelijk maar dan ook nog eens in combinatie met een van mijn favoriete chocolaatjes…. Ik zet m meteen op mijn ’to bake ‘ lijst!
Wat een briljant idee om maltesers te gebruiken! Yum!
Dat ziet er echt goddelijk uit!
Ziet er zalig uit. Ik heb hem uitgeprint en ga hem zeker proberen.
Love cheesecake! Deze ziet er ook fantastisch uit!
Ziet er goed uit zeg!!! :)
Wauw! Dat ziet er heerlijk uit. :)
Jaaa deze komt op het lijstje!!
Wauw deze ga ik zeker heel snel maken! Helaas nog niet morgen ivm koelkasttijd Lekker bezig Sabine!
Oeh! Ik ben volgende week jarig en zoek eigenlijk nog een taart om te maken. Sowieso wordt het jouw choco-fudgetaart (daar krijg ik aanvragen voor) en daarnaast dus nog een. Ik vraag me wel af of t met deze erbij mss teveel choco en machtige opties wordt, zeker als je ook naar de andere taart ernaast kijkt. Had ook al je carrotcakecheesecake overwogen maar ben bang dat mensen die niet gaan begrijpen.. Heb je misschien een ander succesrecept die ik zeker niet mag overslaan (en evt iets anders is dan de chocotaart die ik al maak)?
Mon dieux! Lekker met lekker gecombineerd :) Ziet er goed uit!
We waren vorige week in Martinborough (Nieuw Zeeland) en daar hadden ze een cafeetje wat in mijn hoofd ‘Oh My Foodness’ heette, maar toen we er langs liepen bleek het toch gewoon ‘Oh My Goodness’ te zijn ;) Wel met lekkere taartjes, dat dan weer wel.. :)
Die moet ik gewoon gaan maken, ziet er geweldig uit!
Hi Sabine, ik wil deze cheesecake volgende week gaan maken, maar dan in een 24cm springvorm (want die heb ik wel en een van 20cm niet). Hoe moet ik de baktijd aanpassen om te zorgen dat ie wel goed gaar wordt? Groetjes!
Gezien de lage temperatuur waarop de cheesecake gebakken wordt denk ik dat je niet heel veel hoeft te veranderen aan de baktijd. Maar je zou kunnen beginnen met 50 graden en vanaf daar de cheesecake goed in de gaten houden.
Hoi, ik heb gisteren twee van deze gemaakt voor een feestje. En ze waren geslaagd! De reacties waren van iedereen net zoals die van jou in het filmpje. Overheerlijk. Nog wel even een vraagje: de binnenkant was een klein beetje droog qua textuur. Dat maakte het opscheppen wat moeilijk. Enig idee waar dat aan ligt?
Te droog als in: de taart viel uit elkaar? Dan kan het zijn dat je hem iets te lang hebt gebakken. Iedere oven is anders dus wellicht is die van jou een stukje sterker dan die van mij en heeft de cheesecake bij jou net iets minder lang nodig. Wel leuk om te horen dat hij zo in de smaak is gevallen in ieder geval!
In de zin van de taart viel uit elkaar inderdaad. Maar niet zo erg hoor. Hij brokkelde een beetje af. Maar de smaak was nog steeds heerlijk. Maar ik ga de taart vast nog eens maken en dan zal ik eens een kortere baktikd proberen. Toen de taart net uit de oven kwam zag hij er wel precies hetzelfde uit als bij jou. Goudbruin aan de randen en nog wat drillerig in het midden.
Hij staat nu in de oven en ruikt goddelijk :) Het mengsel was alleen best wel vloeibaar na het toevoegen van de eieren. En de maltesers zakken niet echt naar beneden. Klopt dat?
Vloeibaar kan zeker hoor, dat verschilt heel erg per cheesecakebeslag. Dat de Maltesers daardoor niet zakken kan, die dingen zijn super licht. Meestal zakken ze tijdens het bakken wel wat. Hopelijk is ‘ie gelukt!