Krokante wraps met kipgehakt en romige chimichurri

Ik heb lang gestoeid met het bedenken van een naam voor dit recept, maar uiteindelijk zijn het gewoon krokante wraps met kipgehakt en romige chimichurri geworden. En dat is preciés wat het is.

De wraps heb ik gevuld met kipgehakt, sla, avocado en feta. Door de wraps daarna onder de contactgrill te leggen worden ze heerlijk krokant en wordt de binnenkant warm. Dat serveerde ik vervolgens met een romig chimichurri sausje. Chimichurri is sterk van smaak en met deze romige variant is dat niet anders. Het gaat perfect samen met de vrij neutrale smaak van de wraps.

Lekker om te serveren bij een kom soep als lichte avondmaaltijd.

gegrilde wraps kipgehakt

Gegrilde wraps met kipgehakt

Normaal gesproken als ik wraps met kip maak, kies ik toch eerder voor kipfilet (zoals bij deze Gegrilde kip pesto wraps), broodbeleg of krokante kipfilet. Maar deze keer wilde ik gegrilde wraps met kipgehakt maken.

Kipgehakt heb ik al veel vaker gebruikt, maar de laatste tijd heb ik het weer een beetje herontdekt voor mijn gevoel. Ook heb ik het idee dat kipgehakt tegenwoordig veel minder vet is dan een paar jaar geleden? Misschien ligt dat aan mij, maar als ik het gehakt bak komt er minder vet vrij dan voorheen. Prima in ieder geval!

Voor deze wraps met kipgehakt kun je zowel gekruid als ongekruid kipgehakt gebruiken. Ik pak zelf altijd het ongekruide gehakt omdat ik graag zelf de controle wil houden over de specifieke kruiden en de hoeveelheid die ik toevoeg. Voel je echter vrij om het jezelf makkelijker te maken en gekruid gehakt te pakken.

Natuurlijk kun je deze wraps ook met andere stukken kip maken of met ander gehakt.

Wraps bewaren en opwarmen

Je kunt zelf kiezen of je deze wraps met kipgehakt warm of koud eet. Ik vind ze warm het lekkerst omdat ze het dan véél beter smaakt in combinatie met de chimichurri. Daar vertel ik je zometeen iets meer over.

Mocht je nou veel te veel wraps hebben gemaakt, dan kun je de wraps prima eventjes in de koelkast bewaren. Verpak ze in plasticfolie en bewaar ze niet langer dan een dag. De avocado zal hoogstwaarschijnlijk wel wat verkleuren, maar de smaak zal een dag later nog prima zijn. Langer dan een dag bewaren raad ik niet aan.

Leg de wraps gewoon weer even onder de contactgrill om ze op te warmen. Als de wraps weer krokant zijn is het goed.

wraps met kip

Chimichurri recept

Ik heb al veel vaker een chimichurri recept gedeeld hier op OMF en dat recept blijft echt onveranderd. Het chimichurri recept zoals ik hem nu heb, is gewoon mijn lievelings. Ik gebruik een mix van verse peterselie en oregano en daarbij gaat knoflook, een rood pepertje en rode wijn azijn. Alle ingrediënten gaan samen in een hakmolentje en die doet vervolgens de rest.

Die azijn is trouwens zó belangrijk. Het zorgt voor een ietwat scherpe, zurige smaak die pas echt goed tot zijn recht komt als het in aanraking komt iets warms.

Dat is direct ook het lastige van chimichurri vind ik: proeven of de samenstelling goed is, is heel lastig. Ik vind het namelijk totaal niet lekker om een hapje zo los te nemen. Het moet echt in combinatie met warm worden gegeten, pas dan komen de smaken tot zijn recht.

Gerechten die ik heerlijk vind in combinatie met chimichurri zijn:

Chimichurri kun je overigens niet kant-en-klaar kopen in de supermarkt, dus je zult echt zelf aan de slag moeten gaan.

Romige chimichurri

Maar voor deze wraps maakte ik een romige chimichurri. Wellicht is het vloeken in de kerk, maar het enige dat ik heb gedaan is een paar lepels Griekse yoghurt toevoegen aan de kruidenolie. Hierdoor wordt het net iets meer een sausje dan een olie en dat is weer perfect om te serveren bij deze wraps met kipgehakt.

Zet het schaaltje romige chimichurri gewoon op tafel en dip de krokante wraps in de saus. Héérlijk!

De romige chimichurri kun je trouwens goed bewaren in de koelkast. Bewaar het wel luchtdicht om te voorkomen dat de hele koelkast gaat stinken naar knoflook. Want de rauwe knoflook in de chimichurri, die ga je wel ruiken. En proeven. Geen date meer dus ’s avonds – haha.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

wraps met kipgehakt chimichurri
No ratings yet

Krokante wraps met kipgehakt en romige chimichurri

Deze krokante wraps met kipgehakt zijn top om te serveren als lichte avondmaaltijd. Serveer ze met romige chimichurri en je hebt direct een heerlijk smaakbommetje. Die romige chimichurri is op zichzelf al een aanrader; onthouden dus!
Porties4 stuks
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Benodigdheden

  • contactgrill of oven
  • hakmolentje

Ingrediënten

  • 300 g kipgehakt
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 volkorenwraps
  • 4 blaadjes romaine sla
  • 1 avocado – in blokjes
  • 100 g feta

Romige chimichurri

  • 15 g verse peterselie
  • 5 g verse oregano
  • 1 rode peper – in stukken
  • 4 teentjes knoflook – gepeld
  • 2 el rode wijnaijn
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 3 el Griekse yoghurt

Instructies

  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en doe hier het kipgehakt in. Voeg knoflook-, ui- en paprikapoeder toe en bak het gehakt rul. Laat iets afkoelen.
  • Beleg de wraps met sla, kipgehakt, avocado en feta en vouw de wrap dicht.
  • Leg de wrap onder de grill tot de wraps krokant zijn.
  • Doe alle ingrediënten voor de romige chimichurri in een hakmolentje en maal het geheel fijn.
  • Serveer de krokante wraps met de chimichurri.
Gang: lunch
Keuken: Argentijns
Trefwoord: chimichurri, kip wraps, krokante wraps, wraps met kip

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close