Ga terug
+ servings
wraps met kipgehakt
Recept afdrukken
No ratings yet

Krokante wraps met kipgehakt en romige chimichurri

Deze krokante wraps met kipgehakt zijn top om te serveren als lichte avondmaaltijd. Serveer ze met romige chimichurri en je hebt direct een heerlijk smaakbommetje. Die romige chimichurri is op zichzelf al een aanrader; onthouden dus!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: lunch
Keuken: Argentijns
Trefwoord: chimichurri, kip wraps, krokante wraps, wraps met kip
Servings: 4 stuks

Equipment

  • contactgrill of oven
  • hakmolentje

Ingrediënten

  • 300 g kipgehakt
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 volkorenwraps
  • 4 blaadjes romaine sla
  • 1 avocado - in blokjes
  • 100 g feta

Romige chimichurri

  • 15 g verse peterselie
  • 5 g verse oregano
  • 1 rode peper - in stukken
  • 4 teentjes knoflook - gepeld
  • 2 el rode wijnaijn
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 3 el Griekse yoghurt

Instructies

  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en doe hier het kipgehakt in. Voeg knoflook-, ui- en paprikapoeder toe en bak het gehakt rul. Laat iets afkoelen.
  • Beleg de wraps met sla, kipgehakt, avocado en feta en vouw de wrap dicht.
  • Leg de wrap onder de grill tot de wraps krokant zijn.
  • Doe alle ingrediënten voor de romige chimichurri in een hakmolentje en maal het geheel fijn.
  • Serveer de krokante wraps met de chimichurri.