Krokante wraps met kipgehakt en romige chimichurri
Deze krokante wraps met kipgehakt zijn top om te serveren als lichte avondmaaltijd. Serveer ze met romige chimichurri en je hebt direct een heerlijk smaakbommetje. Die romige chimichurri is op zichzelf al een aanrader; onthouden dus!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: lunch
Keuken: Argentijns
Trefwoord: chimichurri, kip wraps, krokante wraps, wraps met kip
Servings: 4 stuks
contactgrill of oven
hakmolentje
- 300 g kipgehakt
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl uipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 4 volkorenwraps
- 4 blaadjes romaine sla
- 1 avocado - in blokjes
- 100 g feta
Romige chimichurri
- 15 g verse peterselie
- 5 g verse oregano
- 1 rode peper - in stukken
- 4 teentjes knoflook - gepeld
- 2 el rode wijnaijn
- 5 el extra vergine olijfolie
- 1/2 tl zout
- 3 el Griekse yoghurt
Verhit een droge koekenpan op het vuur en doe hier het kipgehakt in. Voeg knoflook-, ui- en paprikapoeder toe en bak het gehakt rul. Laat iets afkoelen.
Beleg de wraps met sla, kipgehakt, avocado en feta en vouw de wrap dicht.
Leg de wrap onder de grill tot de wraps krokant zijn.
Doe alle ingrediënten voor de romige chimichurri in een hakmolentje en maal het geheel fijn.
Serveer de krokante wraps met de chimichurri.