Komkommernoedels met Sesamgarnalen

Ok, ik gun jullie even een kijkje achter de schermen. Dit recept werk ik uit op 4 augustus. Als jullie dit lezen ben ik nog op vakantie. Omdat ik nu (op 4 augustus) verwacht dat ik een stápel mail heb weg te werken na mijn vakantie heb ik iets verder vooruit gewerkt dan de daadwerkelijk laatste dag van mijn vakantie. Om mezelf een beetje ademruimte te geven zeg maar. De komkommernoedels met sesamgarnalen die ik nu met je ga delen vind ik echter een typisch zomerrecept. Het gevaar is dat ik nu (4 augustus) natuurlijk niet weet wat voor een weer het vandaag (12 september) gaat zijn. MAAR! Omdat september ook nog hele mooie dagen kan hebben (en oktober zelfs ook) kies ik er toch voor om het risico te nemen een superzomers recept te delen op een misschien wel heel druilerige dag. Of misschien wil het toeval zo zijn dat dit een hele warme 12 september 2015 gaat zijn, ik weet het niet. Dat zijn de dilemma’s van een blogger. Vooruitwerken is handig maar het brengt dus ook de nodige risico’s met zich mee. Weten jullie dat ook weer! ;) In ieder geval is het nu tijd voor het recept. Met dank aan Small Green Kitchen voor het idee. Kijk je mee?

Wat heb je nodig? (1 persoon)

 • 1 komkommer
 • 150 gram gamba’s (gepeld en schoongemaakt)
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 1 theelepel rijstazijn
 • 1 theelepel pittige chilisaus (ik gebruikte Sriracha)
 • 1 theelepel honing
 • 1 eetlepel sesamzaadjes

1. Was de komkommer en snijd hem met behulp van een juliennesnijder of spiralizer in sliertjes. Drapeer de komkommer op een bord.

2. Meng alle ingrediënten (behalve de gamba’s, sesamzaadjes en komkommer) in een kommetje. Leg de gamba’s in de marinade en schep dit goed om.

3. Verhit een droge koekenpan op het vuur en leg hier de gamba’s inclusief alle marinade in. Bak de gamba’s in 3 – 5 minuten gaar.

4. Schep de sesamgarnalen met het restantje marinade op de komkommernoedels.

5. Garneer de komkommernoedels en garnalen met de sesamzaadjes en serveer direct.

Deze komkommernoedels met sesamgarnalen doen het op deze manier heel goed als lunch maar ik kan me voorstellen dat je iets meer smaken verwacht wanneer je deze noedels wilt serveren als avondeten. Wil je hier een grote maaltijdsalade van maken dan raad ik je aan om nog een sjalotje en wat taugé aan de komkommer toe te voegen. Met wat gedroogde chili breng je het geheel nog wat verder op smaak. Uiteraard kun je ook een deel van de komkommernoedels vervangen door (rijst)noedels voor een steviger gerecht.

Komkommernoedels met sesamgarnalen

Join the Conversation

 1. Lotte says:

  Nou, je post het net op tijd, want ik heb begrepen dat er nog enkele warme dagen aankomen, en dat het daarna (helaas) voorbij is. Lijkt me een heel lekker licht, zomers recept inderdaad. Fijn om weer een beetje mee ‘in het gareel’ te komen na de vakantie haha.

 2. Samantha - Daily Pleasures says:

  Ziet er super smakelijk uit!

 3. Margot says:

  Wat een goed idee, ook als lunch!

 4. Silvie says:

  Net gemaakt, wat een heerlijke fusie van smaken! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close