Limoncellotiramisu met verse aardbeien

Limoncello verwerken in baksels of gerechten, ik houd ervan. Ik deed het al eens eerder met deze Limoncellosoesjes en Viv verwerkte de drank in een übergoede cheesecake. Nu doe ik het weer maar dan in een súper zomers dessert. Deze Limoncellotiramisu met aardbeien moet je klaarmaken op eigen risico. Ik waarschuw je vast, het is geen kattenpis namelijk. Absoluut niet geschikt voor zwangere vrouwen of kinderen want de alcohol, die proef je. En goed ook. In mijn kruidnotentiramisu met Amarula schonk ik een klein scheutje Amarula bij de koffie in, deze keer doe ik het een tikkeltje anders. Ik heb namelijk de lange vingers gedrenkt in pure Limoncello. Poeh! Wanneer je een hap van deze tiramisu neemt lijkt het alsof je een glaasje Limoncello drinkt. Je moet daar dus wel van houden. Zorg ervoor dat je niet de halve bak naar binnen werkt want ik garandeer je dat je daarna onder de tafel ligt.

Mocht die hele heftige likeursmaak je nou niet zo aanstaan dan kun je het ook anders aanpakken. Gebruik citroenlimonade en voeg hier een scheutje Limoncello aan toe. Het zorgt ervoor dat ’t eindresultaat minstens net zo fris is maar een stukje minder heftig. Verder is deze Limoncellotiramisu echt gruwelijk lekker. Erg geschikt als toetje na de barbecue op een lome zomeravond.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Limoncellotiramisu

Limoncellotiramisu

3.67 van 9 stemmen

Limoncellotiramisu met verse aardbeien

Porties8 personen

Ingrediënten

 • 2 eieren gesplitst
 • 50 gr kristalsuiker
 • 250 gr mascarpone
 • rasp van 1 citroen
 • 1 pak lange vingers
 • 250 ml Limoncello
 • verse aardbeien
 • geraspte kokos

Instructies

 • Klop de eiwitten met de helft van de kristalsuiker tot stijve pieken. Voeg de rest van de suiker aan de eidooiers toe en klop dit tot een lichtgeel mengsel.
 • Doe de mascarpone bij de eidooiers in de kom en klop het geheel tot een klontvrij beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten luchtig door het mascarponebeslag en voeg de citroenrasp toe.
 • Drenk de lange vingers in de Limoncello en verdeel deze over de bodem van een schaal (15x25cm). Schep de helft van de citroenroom over de lange vingers en verdeel hier weer een laagje lange vingers overheen. Schep de rest van de citroenroom bovenop en strijk de bovenkant glad.
 • Laat de Limoncellotiramisu minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
 • Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel deze zodra de tiramisu is opgesteven over de bovenkant van de citroenroom. Strooi de geraspte kokos over het gerecht en serveer 'm direct.
 • De tiramisu is afgedekt in de koelkast zo'n 3 dagen houdbaar.

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Oeh, deze ga ik onthouden voor na mijn zwangerschap!

 2. Dorien says:

  Ojeeee, guilty pleasure voor in de vakantie :)
  Ik denk dat ik alleen witte chocolade over de top heen rasp, in plaats van kokos
  Mijn vriend houdt daar niet zo van en met witte chocola lijkt me ook echt gruwelijk lekker ;)

 3. Linda says:

  Hij was awesome! De volgende keer laat ik de lange vingers wel langer liggen in de Limoncello. Door ze alleen een paar keer er in rond te draaien kwam de smaak bij mij niet zo naar voren

 4. Kristel says:

  Ik ben dol op de traditionele tiramisu, deze versie vond ik erg tegenvallen. De lange vingers waren veel te nat. 250 ml limoncello is veel te veel. Ik had de helft vervangen door citroensiroop, maar dat was geen succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close