Inmiddels weten jullie wel dat ik graag curryrecepten in mijn repertoire opneem. Ze zijn super snel om klaar te maken en ik ben er ook echt dol op. Of je nou groene, rode of gele curry aan me voorschotelt, vegetarisch, met vis of vlees… het maakt me niet uit. In de afgelopen jaren ben ik curry’s echt gaan beschouwen als comfort food. Mocht je nou een keertje omhoog zitten doordeweeks en echt snel aan tafel willen, maak dan deze kipcurry met basilicum. Binnen 20 minuten kun je aan tafel, je hebt er slechts een handjevol ingrediënten voor nodig en de curry is heerlijk mild. Dat maakt dit gerecht ook direct geschikt voor kinderen of mensen die niet zo van de pittige gerechten zijn. Mijn kindjes likten hun vingers erbij af, ideaal!
Meer groenten
Meer groenten aan een gerecht toevoegen kan natuurlijk altijd! Ik hou zelf altijd van simpele curry’s en stiekem vind ik het soms prima om wat minder groenten te eten bij een gerecht, maar niet iedereen denkt daar zo over natuurlijk. In het geval van deze milde kipcurry is het ’t lekkerst om voor groenten te kiezen die wel voor bite zorgen maar niet heel veel smaak toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan peultjes, sugar snaps, broccoli of gele paprika.
Toppings
Hoewel je het op de ‘officiële’ foto’s nooit terugziet, ziet mijn kommetje er eenmaal aan de dinertafel nooit zo uit zoals hier beneden. Ik top mijn curry’s altijd nog af met gebakken uitjes, (gezouten) pinda’s en/of een beetje kokos. Kijk hier maar ;-)
Kipcurry met basilicum
Ingrediënten
- 400 g kipdijfilet - in grove stukken
- 1 el kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 rode ui - fijngehakt
- 1 blik kokosmelk - 400ml
- 1 stengel citroengras - gekneusd
- 10 g basilicum
- peper en zout
Instructies
- Doe de kippendijfilet in een kom en voeg hier de kerriepoeder, peper en zout aan toe. Schep goed om.
- Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de kip tot deze bruin begint te kleuren.
- Voeg de knoflook en ui toe en fruit deze mee tot de knoflook goed begint te geuren.
- Schenk de kokosmelk in de pan en voeg ook de citroengras en basilicum toe. Roer goed door, breng de curry aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de kip helemaal gaar is.
- Serveer de curry met rijst.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Ik heb deze net gemaakt en hij was heel lekker! Ik vroeg me alleen af of je misschien een indicatie kan/wil geven over de hoeveelheid zout die je gebruikt. In het begin was hij wat flauw door de kokosmelk (ik had al wat extra kerrie toegevoegd), maar moest later nog wat meer zout toevoegen. Ik vind zout altijd een lastige..
Ik vrees dat daar een indicatie van geven een beetje lastig is omdat dit dus écht een kwestie van smaak is. Vandaar ook het ‘breng op smaak’. Ik hou van wat zouter eten maar anderen weer totaal niet. Hoe vaker je het oefent hoe beter je op een gegeven moment weet hoeveel zout je voor jezelf moet gebruiken.
Begrijpelijk dank je wel!!