Kipcurry met basilicum
Curry's kunnen nog wel eens het imago van pittig hebben, maar dat is in het geval van deze Kipcurry met basilicum totaal niet het geval. Daardoor is deze curry geschikt voor ieder gezinslid, fijn!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: basilicum, curry, eenpansgerecht, kip, makkelijke maaltijd
Servings: 3 personen
- 400 g kipdijfilet - in grove stukken
- 1 el kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 rode ui - fijngehakt
- 1 blik kokosmelk - 400ml
- 1 stengel citroengras - gekneusd
- 10 g basilicum
- peper en zout
Doe de kippendijfilet in een kom en voeg hier de kerriepoeder, peper en zout aan toe. Schep goed om.
Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de kip tot deze bruin begint te kleuren.
Voeg de knoflook en ui toe en fruit deze mee tot de knoflook goed begint te geuren.
Schenk de kokosmelk in de pan en voeg ook de citroengras en basilicum toe. Roer goed door, breng de curry aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de kip helemaal gaar is.
Serveer de curry met rijst.